Antena 3 CNN Externe Lista alimentelor cel mai frecvent contrafăcute în Europa: ulei de măsline, peşte, lapte, miere, cafea, ceai

Lista alimentelor cel mai frecvent contrafăcute în Europa: ulei de măsline, peşte, lapte, miere, cafea, ceai

Lista alimentelor cel mai frecvent contrafăcute în Europa: ulei de măsline, peşte, lapte, miere, cafea, ceai
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
19 Oct 2013   •   19:37
Un proiect de raport al Uniunii Europene relevă că alimentele cel mai frecvent contrafăcute sunt uleiul de măsline, peştele şi mâncarea organică, relatează vineri Associated Press, conform Agerpres.
 
În acelaşi timp, potrivit acestui proiect de raport, carnea de vită este mai puţin riscantă, în pofida scandalului de la începutul acestui an legat de descoperirea la vânzare a mai multor produse etichetate ca fiind pe bază de carne de vită şi care conţineau de fapt carne de cal.
 
Eurodeputata olandeză Esther de Lange, care lucrează la acest document, şi-a exprimat surprinderea privind absenţa cărnii din clasamentul primelor 10 alimente cel mai frecvent contrafăcute. Raportul a fost realizat pe baza unor studii academice, înregistrări ale poliţiei şi interviuri cu reprezentanţi ai industriei alimentare.
 
După uleiul de măsline, peşte şi alimentele organice, în acest 'top 10' figurează laptele, cerealele, mierea şi siropul de arţar, cafeaua şi ceaiul, condimentele, vinul şi unele sucuri de fructe.
 
Există şi supermarketuri care testează inele de calamar pentru a se asigura că nu sunt făcute din anusuri de porc, a ţinut să precizeze eurodeputata olandeză.
 
Proiectul de raport urmează să fie aprobat luna viitoare de o comisie parlamentară.
 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close