Antena 3 CNN Externe Londra. Cumpărături în ritm de manele la magazinele cu specific românesc

Londra. Cumpărături în ritm de manele la magazinele cu specific românesc

Londra. Cumpărături în ritm de manele la magazinele cu specific românesc
02 Sep 2008   •   19:31

Ce îţi trebuie ca să reuşeşti în afaceri? Ceva bani, puţin noroc şi inspiraţie ca să îţi găseşti clienţi. Câţiva români se pot lăuda că au dat lovitura în capitala Marii Britanii. Fac afaceri cu şi pentru conaţionalii aflaţi şi ei în Regat. Şi au succes cu o reţetă simplă - oferă-i clientului ceea ce îi aminteşte de casă. Traian este fericitul patron a două magazine pentru români. Există deja o concurenţă acerbă pe piaţă, între patronii români. Dar acest lucru se întâmplă doar la Londra.

"Ne mai trece dorul de casă cînd vedem produse româneşti, în Manchester, unde stăteam înainte, nu erau magazine româneşti", spune Claudia Mărcoi, una dintre clientele magazinului. Patronul spune că îi merge mai bine ca oricând şi nu numai datorită clienţilor români. "Avem orice, de la spirt si pâna la mici, orice este romanesc şi, ca bonus, manele la greu", spune Traian, patronul magazinelor.

La scară mare lucrează importatorii en gros. Iosefin Florea a început să aducă marfă din România acum patru ani. A ajuns unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa londoneză.

O parte a succesului în afaceri acolo, spune el, se datorează chiar sfaturilor primite de la inspectorii britanici veniţi în control. "Nu vin să amendeze sau să ne găsească greşeli, din contră, vin să corecteze greşelile, iar asta ar trebui să se întâmple şi în România", declară Iosefin Florea, importator en-gros.

Investitorii români din Marea Britanie sunt optimişti. Ţara este în plină criză economică, dar experţii spun că valoarea afacerilor destinate românilor se va tripla în următorii doi ani.

Observator

×
Parteneri
Viktor Orban anunță că îl susține pe Klaus Iohannis pentru șefia NATO
x close