Antena 3 CNN Externe Londra. Manifestanţii protibetani au încercat să stingă Flacăra Olimpică

Londra. Manifestanţii protibetani au încercat să stingă Flacăra Olimpică

Londra. Manifestanţii protibetani au încercat să stingă Flacăra Olimpică
06 Apr 2008   •   14:52

Măsuri de securitate extrem de stricte la Londra, unde a ajuns duminică dimineaţă Flacăra Olimpică. Activiştii protibetani care cer boicotarea Jocurilor Olimpice din cauza înnăbuşirii în sânge a revoltei din provincia Tibet, au ieşit în stradă să protesteze. Doi dintre ei au fost arestaţi pentru că au încercat să stingă flacăra cu ajutorul unor extinctoare.

Incidentul cu protestatarii au avut loc în zona Ladbroke Grove, în centrul Londrei, chiar în momentul în care un sportiv prelua flacăra olimpică. Doi manifestanţi înarmaţi cu două extinctoare pe care scriseseră ?extinctoare de propagandă? l-au atacat pe sportivul care preda ştafeta unui coleg. Protestatarii au încercat să stingă flacăra, au reuşit să deschidă un extinctor şi au produs panică în rândurile mulţimii. Ei au fost imediat arestaţi.

Într-un incident separat, petrecut în acealşi cartier, un manifestant a fost imobilizat pentru că a încercat să-i smulgă torţa unei prezentatoare a postului BBC. Manifestanţii protestează faţă de încălcarea drepturilor omului în China şi înăbuşirea revoltei din martie din Tibet. În total Scotland Yard a anunţat că a făcut 35 de arestări în scurta perioadă cât flacăra olimpică a străbătut Marea Britanie

Festivităţile au început în jurul prânzului, cu un concert organizat în apropierea stadionului Wembley. Torţa a fost aprinsă, iar primul sportiv care a avut ocazia să o poarte pe străzi a fost un fost medaliat olimpic cu aur la canotaj. Flacăra parcurge un traseu bine stabilit prin capitala britanică, de la Notting Hill Gate, pe Oxford Street, în China Town, Piccadilly Circus, pentru ca duminică seară sa ajunga chiar la Greenwich, unde va avea loc ceremonia finală.

Antena 3

×
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close