Antena 3 CNN Externe Lovitura HIMARS care a ucis sute de soldați ruși la Makiivka, confirmată de oamenii Moscovei din Donețk

Lovitura HIMARS care a ucis sute de soldați ruși la Makiivka, confirmată de oamenii Moscovei din Donețk

O sursă apropiată de conducerea pro-Moscova din regiunea Donețk a confirmat, luni, moartea a zeci de recruți ruși într-o lovitură efectuată de ucraineni asupra unei clădiri.

Lovitura HIMARS care a ucis sute de soldați ruși la Makiivka, confirmată de oamenii Moscovei din Donețk
Sursa foto: Twitter @ChrisO_wiki
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Ian 2023   •   16:17

Imagini postate online, a căror autenticitate nu a putut fi verificată imediat în mod independent de presa internațională, arată ruinele unui colegiu vocațional din orașul minier Makiivka, redus la o grămadă de dărâmături.

"Potrivit informațiilor mele, sunt confirmați mai puțin de 100 de morți până în prezent. Ceea ce s-a relatat este mult exagerat. Au fost aduși peste noapte cincizeci și opt de răniți, ceea ce este mult pentru o zi normală, dar nu atât de mult, dacă este să asculți informațiile despre sute de morți. Era o locație pentru recruți ruși mobilizați", a declarat sursa citată, la adăpostul anonimatului, conform agenției Reuters.

În schimb, Ministerul Apărării din Ucraina susține că au fost uciși cel puțin 400 de militari ruși.

Rusia a mobilizat din septembrie cel puțin 300.000 de militari și o parte dintre ei au fost trimiși să lupte pe frontul din Ucraina.

Șef al milițiilor pro-Rusia din Donețk: "În clădirea lovită se afla și muniție"

Daniil Bezsonov, un oficial din zonele controlate de Moscova în regiunea Doneţk, a declarat că școala din Makiivka a fost lovită de rachete HIMARS aproape de miezul nopții, când oamenii din regiune se pregăteau să celebreze trecerea în noul an.

"A avut loc o lovitură masivă cu rachete HIMARS asupra unei școli vocaționale. Sunt morți și răniți, numărul exact e încă necunoscut. Clădirea a fost grav avariată", a postat Bezsonov pe Telegram.

La rândul său, Igor Ghirkin, naționalist rus şi fost membru al serviciului de securitate FSB, implicat în organizarea milițiilor pro-ruse în estul Ucrainei, a scris luni dimineață pe Telegram că "numărul morților și răniților este de mai multe sute".

Ghirkin, care a criticat eșecurile armatei ruse în Ucraina, a spus că muniția rușilor era depozitată în aceeași clădire în care erau cazați recruții.

"Nu este singurul caz de desfășurare foarte concentrată de personal și echipament în raza de distrugere a rachetelor HIMARS", a comentat el.

×
Subiecte în articol: Daniil Bezsonov Makiivka Igor Ghirkin
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close