Antena 3 CNN Externe Lucas l-a dat în judecată pe creatorul uniformelor soldaţilor imperiali din "Războiul stelelor"

Lucas l-a dat în judecată pe creatorul uniformelor soldaţilor imperiali din "Războiul stelelor"

Lucas l-a dat în judecată pe creatorul uniformelor soldaţilor imperiali din "Războiul stelelor"
07 Apr 2008   •   13:56

Regizorul celebrei serii „Războiul Stelelor”, George Lucas, a intentat un nou proces designerului costumaţiei soldaţilor imperial din celebrul film, lansat în 1977, pe motiv de încălcare a drepturilor de autor. Designerul Andrew Ainsworth a fost plătit cu 35 de lire sterline pentru fiecare din totalul de 50 de caschete realizate pentru recuzita filmului „Războiul Stelelor”.

Creatorul seriei, George Lucas, consideră că deţine dreptul de proprietate asupra uniformelor, însă Ainsworth consideră că el deţine dreptul de comercializare a modelului, pentru care ar trebui să primească mai multe milioane de lire sterline. În 2004, designerul a vândut copii ale uniformelor soldaţilor la preţul de 1.500 de lire sterline.

Creatorul seriei a câştigat deja un proces intentat lui Ainsworth, în Statele Unite, în urma căruie s-a stabilit ca Lucas să primească despăgubiri de 10 milioane de lire sterline. Însă, pentru că designerul este britanic, Lucas trebuie să câştige procesul şi în Regatul Unit pentru a-l obliga să plătească despăgubirile.

La rândul lui, designerul a atacat şi el, intentând un alt proces companiei Lucasfilm, prin care cere un procent din cele 6 miliarde de lire sterline acumulate în urma comercializării mărcii „Războiul Stelelor”, din 1977 şi până în prezent.

Antena3.ro

×
Parteneri
Crimă pe stradă, în plină zi! O femeie din Olt a fost ucisă de soț
x close