Antena 3 CNN Externe Lukaşenko amenință că va lăsa toți imigranții ilegali să treacă spre UE. "Noi nu vom opri pe nimeni"

Lukaşenko amenință că va lăsa toți imigranții ilegali să treacă spre UE. "Noi nu vom opri pe nimeni"

Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, ameninţă că va permite trecerea imigranţilor extracomunitari spre UE, potrivit Mediafax.

Lukaşenko amenință că va lăsa toți imigranții ilegali să treacă spre UE. "Noi nu vom opri pe nimeni"
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    06 Iul 2021   •   23:18

Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a avertizat, marţi, că va permite trecerea imigranţilor extracomunitari din Orientul Mijlociu spre Uniunea Europeană, în principal spre Germania, pe fondul sancţiunilor impuse de Bruxelles din cauza crizei politice de la Minsk.

Prezent la o şedinţă de Guvern, liderul autoritarist de la Minsk a declarat că autorităţile din Belarus vor permite trecerea spre Europa Occidentală a imigranţilor clandestini care vin în principal din Afganistan, Siria şi Irak.

„Noi nu vom opri pe nimeni. Aceşti oameni fug din zone de război spre o Europă primitoare şi confortabilă, iar Germania are nevoie de forţă de muncă", a afirmat Aleksandr Lukaşenko, potrivit publicaţiei germane Die Zeit.

De asemenea, liderul autoritarist de la Minsk a anunţat că nu va mai permite tranzitul prin Belarus a produselor exportate de Uniunea Europeană în Rusia şi China.

Agenţia europeană pentru securitatea frontierelor (Frontex) a trimis, săptămâna trecută, o echipă de monitorizare şi intervenţie în Lituania, în contextul intensificării afluxului de imigranţi spre spaţiul Uniunii Europene.

În total, anul acesta, peste 800 de imigranţi clandestini, cei mai mulţi din Orientul Mijlociu, au încercat să traverseze frontiera dintre Belarus şi Lituania.

Guvernul Lituaniei acuză Administraţia autoritaristă din Belarus, condusă de preşedintele Aleksandr Lukaşenko, de facilitarea tranzitului imigranţilor extracomunitari spre ţările Uniunii Europene, în contextul sancţiunilor aplicate din cauza crizei politice din Belarus.

×
Subiecte în articol: Belarusului Minsk Aleksandr Lukașenko
Parteneri
Ce conţine noua lege a pensiilor. Anunţul ministrului Marius Budăi
x close