Antena 3 CNN Externe Lupta pentru Casa Albă: Barack Obama face istorie în Statele Unite ale Americii

Lupta pentru Casa Albă: Barack Obama face istorie în Statele Unite ale Americii

Lupta pentru Casa Albă: Barack Obama face istorie în Statele Unite ale Americii
04 Iun 2008   •   21:29

A câştigat alegerile preliminare ale Partidului Democrat şi s-a proclamat candidatul formaţiunii la preşedinţia Americii. Rivala sa, Hillary Clinton, a fost învinsă şi caută o iesire onorabilă. Barack Obama a sunat-o să o felicite, însă i-a răspuns mesageria vocală. I-a trecut repede lui Obama, pentru că are şanse să devină primul preşedinte de culoare. Ca un adevărat superstar, el a apărut alături de soţia Michelle în faţa simpatizanţilor.

Obama a reuşit să adune la finalul campaniei cei 2.118 delegaţi de care avea nevoie pentru a fi numit candidat. Practic, votul de peste două luni va fi doar o formalitate. Lucru recunoscut şi de actualul preşedinte, George W. Bush, care l-a felicitat pentru victorie.

Obama face istorie în SUA


La finalul campaniei electorale de şase luni, prin toate statele americane, Hillary Clinton a înţeles că nu mai poate deveni în acest an preşedinte. Cu o datorie de peste 20 de milioane de dolari şi cu visele năruite, ea încearcă să se salveze de la un dezastru. Apropiaţii săi spun că negociază în secret cu stafful lui Barack Obama, dar şi cu diverşi congresmeni, în tentativa de a candida ca vicepreşedinte.

De partea cealaltă, candidatul Republicanilor, John McCain, şi-a început atacurile către Barack Obama şi încearcă să câştige electoratul lui Hillary Clinton. Sondajele arată însă că, foarte probabil, succesorul preşedintelui George W. Bush la Casa Albă va fi Obama.
Observator

×
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close