Antena 3 CNN Externe Luptă strânsă pentru preşedinţia Serbiei. Radicalul Nikolic l-a devansat pe Tadici (VIDEO)

Luptă strânsă pentru preşedinţia Serbiei. Radicalul Nikolic l-a devansat pe Tadici (VIDEO)

Luptă strânsă pentru preşedinţia Serbiei. Radicalul Nikolic l-a devansat pe Tadici <font color=red>(VIDEO)</font>
21 Ian 2008   •   08:51

Actualul preşedinte sârb, Boris Tadic se va întrece pentru un nou mandat cu radicalul Tomislav Nikolic (foto), la cel de-al doilea tur de scrutin, organizat pe 3 februarie. Potrivit rezultatelor oficiale, Nikolic l-a învins duminică pe Tadic, cu câteva procente, însă acesta din urma a promis aseară că îşi va lua revanşa în final. Potrivit primelor rezultate oficiale, ultranaţionalistul Tomislav Nikolic a obţinut 39,6% din sufragii, iar actualul preşedinte Boris Tadici, a obţinut 35,5% din voturi. Cei doi candidaţi sunt pentru a doua oară faţă în faţă, după ce s-au mai luptat şi la alegerile din 2004, câştigate pe atunci de Boris Tadic.

Pe 3 februarie, în cel de-al doilea tur de scrutin, lupta va fi din nou strânsă. Radicalul Tomislav Nikolic este aproape sigur de victorie. ?Campania a fost grea. Avem însă elementele de bază pentru o victorie în runda a doua?, a declarat acesta.

Preşedintele în exerciţiu, Boris Tadic nu se teme nici el de întrecerea finală. ?Nu voi permite ca starea pesimistă să se instaureze din nou în Serbia. Nu îi voi da voie lui Vojislav Seselj să devină premier, iar lui Tomislav Nikolic să fie preşedintele Serbiei. Nu voi permite ca Serbia să se întoarcă din nou în 1990?, a spus Tadici.

Rata de participare la urne în Serbia este cea mai mare din 2000 încoace. Potrivit sondajelor, 60,6% din electorat a votat în primul tur al prezidenţialelor.

LUPTĂ STRÂNSĂ PENTRU PREŞEDINŢIA SERBIEI  

Antena 3

×
Parteneri
Alertă meteo, emisă de ANM. Cod galben de ploi, vijelii şi grindină în România
x close