Antena 3 CNN Externe Macedonia. Şase medalii, câştigate de olimpicii români la olimpiada de matematică

Macedonia. Şase medalii, câştigate de olimpicii români la olimpiada de matematică

Macedonia. Şase medalii, câştigate de olimpicii români la olimpiada de matematică
09 Mai 2008   •   17:13

La ediţia XXV a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru seniori, din Macedonia, desfăşurată în perioada 3-9 mai, lotul olimpic de matematică al României a reuşit să obţină şase medalii, două dintre ele de aur, trei de argint şi una de bronz. La concurs au participat mai mult de 120 de elevi şi profesori din 18 ţări.

Cel mai mare punctaj din concurs a fost obţinut de Eugenia Roşu, de la Colegiul Naţional "Costache Negruzzi" din Iaşi, câştigătoarea uneia din cele două medalii de aur pentru ţara noastră. Cea de-a doua medalie a fost câştigată de Victor Pădureanu, de la Colegiul Naţional "Carol I" din Craiova.

Medaliile de argint le-au revenit Mădălinei Persu şi lui Mihail-Eugen Dumitrescu, de la Colegiul Naţional "AndreiMureşanu" din Dej, iar cea de bronz a fost obţinută de Edgar Dobriban, elev al Liceului Teoretic "Bathory Istvan" din Cluj-Napoca.

Fiecare dintre statele care au participat la Olimpiada Balcanică de Matematică s-a înscris în competiţie cu şase elevi de liceu, care nu au mai mult de 20 de ani, conform regulamentului acestui concurs regional.

Antena3.ro

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close