Madamgate: Cartea unui român provoacă panică în lumea politică din SUA

05 Mai 2008   •   10:58
Madamgate: Cartea unui român provoacă panică în lumea politică din SUA
Un ziarist de origine română lucrează la o carte care ar putea cutremura din temelii cercurile politice de la Washington, scrie Jurnalul Naţional, în ediţia de luni. Intitulat sugestiv „Lista ruşinii cutremură America”, articolul vorbeşte despre românul Dan E. Moldea, care, în ultimele luni a fost confidentul lui Deborah Jeane Palfrey. Supranumită DC Madam, aceasta a fost conducătoarea unei reţele de prostituţie destinată lumii bune din capitala federală.

Femeia s-a sinucis zilele trecute la Miami, înaintea unei condamnări iminente la închisoare. Pe baza conversaţiilor cu Deborah Palfrey, Moldea pregăteşte o carte care ar putea dezvălui numele unor clienţi sus-puşi ai reţelei. Deborah Jeane Palfrey conducea Pamela Martin and Associates şi a fost acuzată că oferea prostituate pentru lumea bună din Washinghton DC, prin intermediul companiei sale.

Dan Moldea, care a decis să se implice în scandal la sfatul celebrului Larry Flint (editorul revistei Hustler), a stat de vorbă cu cea supranumită DC Madam, şi va scrie o carte cu titlul „Madamgate”, scrie Jurnalul Naţional.

Cotidianul continuă precizând că, pentru moment, nu se cunoaşte stadiul în care se află cartea românului, scrisă pe baza spuselor lui Deborah Jeane Palfrey. În schimb, Moldea a declarat anul trecut că aşteaptă „ok-ul” pentru manuscrisul final al cărţii.

Printre cei despre care vorbeşte Moldea în controversata carte se numără senatorul republican de Louisiana David Vitter şi Randall Tobias, care, în urma dezvăluirilor, a demisionat din funcţia de director al Agenţiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID).

Totuşi, Moldea a declarat că „nici un nume nu trebuie dezvăluit până când aceştia nu sunt implicaţi într-un act public de ipocrizie – în care ei au standarde de comportament privat contradictorii pentru nişte oficiali: unul pentru ei şi altul pentru toţi ceilalţi".

Moldea a investigat şi alte cazuri celebre din Statele Unite. Prima sa carte s-a intitulat "The Hoffa Wars" şi s-a referit la Jimmy Hofa, un lider sindical american ajuns şef al mafiei, preşedintele International Brotherhood of Teamsters. Dan Moldea s-a născut în 1950 în Akron, Ohio, unde există o mai veche comunitate românească.

Antena3.ro

x close