Antena 3 CNN Externe Madridul ar putea găzdui o bursă a locurilor de muncă pentru români

Madridul ar putea găzdui o bursă a locurilor de muncă pentru români

Madridul ar putea găzdui o bursă a locurilor de muncă pentru români
24 Feb 2008   •   09:18

După bursa locurilor de muncă organizată sâmbătă la Roma, autorităţile române plănuiesc să organizeze un târg de joburi şi la Madrid. Nu se ştie exact când va fi acesta. Între timp, muncitorii din România sunt curtaţi şi de spanioli, la cea de-a treia ediţie a Târgului de Muncă pentru Imigranţi. Recesiunea din Spania, din domeniul construcţiilor, ar putea face ca mulţi români să se uite cu mai mult interes la ofertele promovate de Ministerul român al Muncii, în cazul în care o bursă a locurilor de muncă din România va fi organizată la Madrid.

Administraţia spaniolă spune însă că are în continuare nevoie de români. „Ceea ce pot să vă spun eu este că muncitorii români din Madrid sunt foarte bine văzuţi şi, de asemenea mulţi dintre ei şi-au făcut firme. Aceasta este o mare satisfacţie pentru ei, dar şi pentru noi toţi. Eu nu ştiu ce vor face muncitorii români pentru că nu ştim ce se întâmplă în astfel de situaţii, dar ceea ce pot să spun este că dacă muncitorii români ar părăsi Madridul le-am simţi lipsa, cu siguranţă", a declarat Javier Fernandez Lasquetty, Ministrul regional de imigraţie din Madrid.

La Târgul locurilor de muncă de la Madrid se caută în primul rând paznici, supraveghetori de piscine, în general muncitori în domeniul serviciilor. Înaintea alegerilor generale din Spania, din 9 martie, întreaga piaţă aşteaptă însă să vadă ce va face viitorul guvern pentru a diminua efectele negative din sectorul construcţiilor.

Antena 3

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close