Antena 3 CNN Externe Mahmud Abbas acuză guvernul israelian că a început un ?holocaust palestinian?

Mahmud Abbas acuză guvernul israelian că a început un ?holocaust palestinian?

Mahmud Abbas acuză guvernul israelian că a început un ?holocaust palestinian?
01 Mar 2008   •   19:16

Cel puţin 45 de palestinieni, printre care femei şi copii, au fost ucişi sâmbătă în atacurile armatei israeliene în Gaza. Peste 100 de oameni au fost răniţi. Este una dintre cele mai sângeroase ofensive a militarilor israelieni, ca răspuns la un atac cu rachete al militanţilor palestinieni. Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmud Abbas, a calificat atacurile drept un "Holocaust palestinian".

Surse medicale din Gaza au anunţat că printre morţi sunt cel puţin patru copii cu vârste cuprinse în 9 şi 16 ani. Spitalele sunt supraaglomerate. Peste 100 de palestinieni au fost răniţi în raidurile aeriene şi operaţiunea terestră a armatei israeliene în localitatea Jabalia din nordul fâşiei Gaza.

Preşedintele Palestinien Mahmud Abbas a reacţionat dur. A acuzat guvernul israelian că a început un Holoscaust palestinian şi a cerut ajutorul comunităţii internaţionale: „Copii care nu au împlinit încă 5 luni cad victime bombelor şi exploziilor armatei israeliene. Trebuie să spunem lumii să privească şi să judece ceea ce se întâmplă şi să-i judece pe cei care comit acete de terorism internaţional”.

Oficialii armatei israeliene au anunţat că doi soldaţi au fost ucişi în lupte. Militanţii palestinieni au lansat nu mai puţin de 40 de rachete în direcţia oraşului Ashkelon. Doi copii şi o femeie au fost răniţi.

Antena 3

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close