Antena 3 CNN Externe Mai multe ţări UE au semnalat comercializarea de ulei contaminat provenit din Ucraina

Mai multe ţări UE au semnalat comercializarea de ulei contaminat provenit din Ucraina

Mai multe ţări UE au semnalat comercializarea de ulei contaminat provenit din Ucraina
26 Apr 2008   •   17:02

Comisia Europeană a confirmat sâmbătă că, pe lângă Spania, alte patru ţări: Franţa, Italia, Olanda şi Marea Britanie, au notificat detectarea de ulei de floarea-soarelui contaminat provenit din Ucraina. Intrarea uleiului din Ucraina a fost oprită în aceste state membre ale UE iar vămile celor 27 au primit ordinul de a controla importurile ucrainene la frontieră, a declarat un purtător de cuvânt al executivului comunitar.

Potrivit informaţiilor de care dispune Bruxelles-ul, produsul contaminat cu uleiuri minerale a ieşit din Ucraina spre Uniunea Europeană la 23 februarie. Era ulei nerafinat, care, pentru a fi comercializat, trebuia să fie supus unui anumit proces, a explicat purtătorul de cuvânt Valerie Rampi, fapt pentru care încă nu se ştie exact ce mărci l-au comercializat şi nu se exclude posibilitatea de a apărea şi în alte ţări.

Pentru moment nu se ştie ce cantităţi au fost contaminate, a mai spus Rampi, care a subliniat că verificările efectuate până acum nu indică niciun risc pentru sănătatea umană. Comisia Europeană a luat contact cu autorităţile ucrainene pentru a obţine mai multe informaţii despre produsul contaminat şi posibilele cauze ale problemei şi aşteaptă răspunsul.

Rompres

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close