Antena 3 Externe Mai mulți escroci îmbrăcați în instalatori și meșteri au fost prinși după ce au umblat prin casele pensionarilor pentru a le fura din bunuri

Mai mulți escroci îmbrăcați în instalatori și meșteri au fost prinși după ce au umblat prin casele pensionarilor pentru a le fura din bunuri

de Alexandru Negrici    |    29 Iul 2021   •   19:22
Mai mulți escroci îmbrăcați în instalatori și meșteri au fost prinși după ce au umblat prin casele pensionarilor pentru a le fura din bunuri
Sursa foto: Getty

Doi tâlhari români au jefuit mai mulți pensionari din Germania, pretinzând că sunt de fapt instalatori sau meșteri.

Românii s-au prefăcut că sunt muncitori și că trebuie să le repare rețeaua de apă sau acoperișul victimelor.  

Primul caz a avut loc luni, în Südstrasse, când bârbații au sunat la apartamentului unui pensionar de 86 de ani.

Un român în vârstă de 20-25 de ani, solid, cu părul scurt și negru, îmbrăcat cu un tricou alb, pantaloni albi și vesta neagră, a susținut că trebuie să verifice baia bătrânului din cauza unei probleme la rețeaua de apă. 

Împreună s-au dus la baie, unde tâlharul a deschis toate robinetele, pentru a distrage atenția victimei. În acel moment, bătrânul a auzit un zgomot în apartament. 

Românul nu și-a pierdut cumpătul și l-a făcut să creadă pe pensionar că totul este în regulă. După 15 minute, hoțul a dispărut. 

După ce l-a privit pe român de la balcon, ieșind din scară, împreună cu un alt bărbat, a realizat că în urma scurtei întâlniri cu presupusul instalator, a rămas fără comodă și dulap în apartament.

După ce a vorbit cu administratorul blocului, victima a informat autoritățile.

Aceiași români au mai dat o lovitură și marți când au vizat un bărbat în vârstă de 87 de ani.

Tâlharii au reținut deteriorarea casei bătrânului în timpul reparațiilor din cartier. Ei s-au oferit să îi repare acoperișul cu 50 sau 60 de euro. 

După o examinare mai atentă a pretinsului prejudiciu, costurile au continuat să crească. Românul a chemat un alt bărbat. 

Când victima a vrut să le dea banii în numerar, unul dintre bărbați l-a distras, conform stiridiaspora.ro. 

Complicele a intrat în casă, a furat banii și a ieșit cu mult mai mult decât ar fi costat pretinsa reparație. 

Victima a observat acest lucru doar când meșterii dispăruseră.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close