Antena 3 CNN Externe Mama teroristelor sinucigaşe avertizează că multe tinere irakiene vor să comită atentate

Mama teroristelor sinucigaşe avertizează că multe tinere irakiene vor să comită atentate

Mama teroristelor sinucigaşe avertizează că multe tinere irakiene vor să comită atentate
16 Noi 2008   •   17:02

"Mama tuturor teroristelor sinucigaşe". Sub acest nume este cunoscută o irakiancă care a fost arestată pentru acte de terorism. Deşi capturată de poliţişti, femeia susţine că membrii reţelei sale pregătesc noi atentate şi că nu vor putea fi opriţi, anunţă Sunday Telegraph pe pagina electronică.
Itisam Adwan, de 38 de ani, a fost arestată sub acuzaţia că recrutează tinere pentru comiterea de atacuri sinucigaşe. Potrivit acesteia, există atât de multe voluntare, încât oprirea lor ar fi imposibilă. Femeile care fac parte din această organizaţie sunt văduve ale căror bărbaţi s-au aruncat, de asemenea, în aer.
"Ne-a spus că este doar una dintre multele mame care fac acelaşi lucru. Şi sunt şi multe fete dornice să moară. Mamele le spun că vor ajunge în rai, unde sunt râuri de miere şi unde vor sta alături de Profetul Mohamed. Tinerele sunt soţii ale membrilor al-Qaida, iar soţii le spun că şi ei vor ajunge în rai datorită martiriului" a spus Ahmed Jasim, purtătorul de cuvânt al poliţiei din Baquba.
Poliţiştii au reuşit să captureze şi una dintre tinerele recrutate în această organizaţie. "Nu mai merg la şcoală de la 11 ani, iar mama încerca să găsească un soţ care să mă cumpere. Voiam să devin medic, dar soţul mi-a spus că vrea să merg în rai, unde ar urma să vină şi el", a Rania Ibrahim. Fata a mai povestit că i s-au dat sedative şi alcool înainte de comiterea atacului sinucigaş.
Antena3.ro

×
Parteneri
Preşedintele Iranului, găsit mort în elicopterul prăbuşit
x close