Antena 3 CNN Externe Mamiferele sunt pe cale de dispariţie

Mamiferele sunt pe cale de dispariţie

Mamiferele sunt pe cale de dispariţie
07 Oct 2008   •   14:08

Cel puţin 25% dintre speciile de mamifere sunt pe cale de dispariţie. "Lista roşie" a speciilor pe cale de dispariţie întocmită de specialiştii Organizaţiei Internaţionale pentru Conservarea Naturii arată că numărul speciilor de mamifere este în continuă descreştere, iar primatele din Asia sunt cele mai expuse pericolului de dispariţie. Pierderea habitatului, vânatul şi braconajul sunt principalii factori care au determinat descreşterea numărului de specii de mamifere.
Din cele 5.487 de mamifere cunoscute, 1.141 sunt pe cale de dispariţie, informează BBC News. Julia Marton-Lefevre, directorul general al Organizaţiei Internaţionale pentru Conservarea Naturii a declarat:"În timpul vieţii noastre, sute de specii de mamifere ar putea dispărea, ca urmare a acţiunilor oamenilor. Trebuie să stabilim obiective şi să stopăm evoluţia acestui trend pentru a ne asigura că nu vom extermina cele mai apropiate rude ale omului."
Jean-Christophe Vie, specialist din cadrul Organizaţiei Internaţionale pentru Conservarea Naturii, a adăugat:"Criza financiară este nesemnificativă în comparaţie cu problemele mediului înconjurător. Acestea vor afecta întreaga lume. Există riscul ca din cauza crizei financiare oamenii să subestimeze importanţa problemelor mediului şi să nu le considere urgente. Dar chiar sunt urgente!"
Potrivit studiului, foarte multe specii de primate din Asia sunt în real pericol de dispariţie din cauza braconajului. "Carnea de cimpanzeu şi gorilă se vinde cu un preţ foarte mare în pieţele din oraşele Africii Centrale, deoarece este considerată un lux, faţă de carnea de găină şi vită", spune preşedintele organizaţiei "Conservation International", Russell Mittermeier. Situaţia cea mai gravă este cea a speciilor de mamifere marine. O treime din acestea sunt ameninţate cu dispariţia.
Lista care cuprinde speciile de animale ameninţate cu dispariţia este publicată o dată pe an de Organizaţia Internaţională pentru Conservarea Naturii. Detalii referitoare la conţinutul listei pot fi găsite pe site-ul www..iucnredlist.org.
Antena3.ro

×
Parteneri
Directorul ANM anunţă data la care vine căldura cu adevărat
x close