Antena 3 CNN Externe Marea Britanie. Alăptarea reduce riscul apariţiei cancerului de sân

Marea Britanie. Alăptarea reduce riscul apariţiei cancerului de sân

Marea Britanie. Alăptarea reduce riscul apariţiei cancerului de sân
29 Sep 2008   •   15:15

Riscul apariţiei cancerului de sân la o femeie care a alăptat cel puţin un an în timpul vieţii este mult mai mic decât la femeile care nu au alăptat, arată un studiu al cercetătorilor britanici. Şansele ca femeile care au alăptat să facă acestă boală este cu 4,8% mai mic decât în cazul femeilor care şi-au hrănit bebeluşii direct cu biberonul.

Una din nouă femei sunt afectate de cancerul de sân, iar rezultatele acestei statistici îngrozitoare ar putea fi reduse prin simpla alăptare. Acesta este şi motivul pentru care cercetătorii încearcă să demonstreze efectulele pozitive ale alăptării pentru sănătatea femeii. Femeile care alăptează sunt ferite de obezitate, iar efectele pozitive se extind si asupra nou-născutului. Aceştia îşi dezvoltă sistemul imunitar, fiind mai puţin afectaţi de boli respiratorii sau viruşi.

În prezent, sunt foarte puţine femeile care cunosc importanţa alăptării. Deşi aproximativ trei sferturi dintre mămici iniţiează alăptarea imediat după naştere, mai puţin de 22% dintre acestea continuă să alăpteze până la şase luni.

Alăptarea micşorează nivelul hormonilor care cauzează cancer, reducând astfel riscul apariţiei bolii. Mai mult, în timp ce alăptează, femeile elimină celulele bolnave, fiind blocată răspândirea bolii. Rachel Thompson, unul dintre cercetătorii care au lucrat la acest studiu, a declarat pentru BBC News: ?Vrem să răspândim ideea că alăptarea este una dintre metodele prin care femeile pot reduce riscul apariţiei cancerului de sân. Perioada recomandată de noi pentru alăptare este de şase luni.?

Leslie Walker, directorul programului de cercetare a cancerului din Marea Britanie, spune:?Pe lângă moştenirea genetică, vârstă şi existenţa bolii în trecut, se mai cunosc următorii factori de risc: vârsta la care o femeie naşte, numărul de naşteri, vârsta la care a început menstruaţia, vârsta la care intră în menopauză şi, nu în ultimul rând, dacă decide sau nu să alăpteze.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Marea Britanie
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close