Antena 3 CNN Externe Marea Britanie anunță nivel critic de securitate. Un nou atac ar putea fi iminent

Marea Britanie anunță nivel critic de securitate. Un nou atac ar putea fi iminent

Marea Britanie anunță nivel critic de securitate. Un nou atac ar putea fi iminent
23 Mai 2017   •   23:58

Marea Britanie a ridicat nivelul de alertă de securitate la nivelul critic, ceea ce înseamnă că un atac ar putea fi iminent, a anunțat marți seara, premierul Theresa May, citată de BBC.

Decizia apare în contextul în care investigatorii nu au putut să stabiliească dacă suspectul în cazul atacului de la Manchester, Salman Abedi, a acționat de unul singur, a precizat premierul britanic. Armata va fi deplasată pentru a proteja puncte cheie. "Nu putem ignora posibilitatea ca un grup mai larg de indivizi să aibă legături cu atentatul de la Manchester", a subliniat Theresa May.

29 de oameni au murit și alte 59 au fost rănite după ce un atacator sinucigaș i-a atacat pe spectatorii unui concert de pe Manchester Arena. Personal militar ar putea fi detașat pentru a păzi astfel de evenimente, precum concertele, a anunțat premierul britanic, soldații urmând să funcționeze sub comanda poliției. 

A treia oară în istorie

Este pentru a treia oară în istorie când Marea Britanie ridică nivelul de alertă la pragul critic. Prima dată s-a întâmplat în 2016 în timpul unei operațiuni prin care a fost oprit un complot pentru a arunca în aer avioanele transatlantice folosind bombe lichide. A doua oară s-a întâmplat în anul viitor atunci când autoritățile îi urmăreau pe indivizii care au încercat să arunce în aer un club din Londra, înainte de a ataca aeroportul din Glasgow.

×
Subiecte în articol: theresa may Marea Britanie
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close