Antena 3 CNN Externe Marea Britanie ar putea interzice expunerea ţigărilor în magazine

Marea Britanie ar putea interzice expunerea ţigărilor în magazine

Marea Britanie ar putea interzice expunerea ţigărilor în magazine
24 Mar 2008   •   15:16

Magazinele britanice ar putea fi silite să nu mai ţină la vedere ţigările pe care le au spre vânzare, iar automatele cu ţigări ar putea fi interzise, dacă va fi aprobată o nouă propunere a guvernului din Marea Britanie. Prin această iniţiativă, Departamentul britanic al Sănătăţii încearcă să reducă numărul fumătorilor, în special al celor tineri, care încep să fumeze de la o vârstă fragedă.

În acelaşi timp, vor fi mai vizibile la vânzare produsele care-i ajută pe oameni să renunţe la dependenţa de tutun, cum ar fi guma sau plasturii cu nicotină. Propunerea guvernului vine după ce, în luna iulie 2007, fumatul a fost interzis în locurile publice. Conform Departamentului Sănătăţii din Marea Britanie, strategia va salva sute de vieţi.



Potrivit ultimelor studii, persoanele care au început să fumeze de la vârsta de 15 ani sunt de trei ori mai predispuse să moară de cancer din cauza fumatului, faţă de cei care încep să fumeze de la 20 de ani.



"Este foarte important să ajungă la urechile copiilor mesajul că fumatul este nociv. Dacă pentru asta trebuie să desfiinţăm automatele care vând ţigări sau să le scoatem din vitrina magazinelor, sunt mai mult decât dispusă să facem acest lucru", a declarat Dawn Primarolo, ministrul Sănătăţii Publice britanice.

Antena3.ro

×
Parteneri
Vremea severă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară
x close