Antena 3 CNN Externe Marea Britanie. Bebeluş împuşcat în cap de sora lui în vârstă de cinci ani

Marea Britanie. Bebeluş împuşcat în cap de sora lui în vârstă de cinci ani

Marea Britanie. Bebeluş împuşcat în cap de sora lui în vârstă de cinci ani
26 Aug 2008   •   14:35

Rashid Rullah, un bebeluşul de numai 18 luni, a fost împuşcat în cap, din greşeală, de către sora lui de cinci ani. Incidentul a avut loc duminică dimineaţă, după ce tătăl lui Rashid a lăsat arma jos pentru câteva secunde, pentru a răspunde la telefonul mobil. În timp ce tatăl ei se întorsese cu spatele, fetiţa a ridicat arma în joacă şi a apăsat din greşeală pe trăgaci, ţintind chiar capul micului Rashid.

Acum bebeluşul se află în stare gravă la Spitalul de Copii din Birmingham şi este inconştient. Doctorii au declarat publicaţiei ?The Sun? că starea lui Rashid este gravă, dar stabilă.

Părinţii sunt devastaţi de cele întâmplate şi nu au dat declaraţii până acum. Numai bunicul micuţului, Bakht Rammand, a fost în stare să povestească întreaga tragedie. Acesta a declarat că, înainte de incident, tatăl lui Rashid exersa tragerea la ţintă cu puşca, în gradina din spatele casei. Apoi a sunat telefonul şi a lăsat pentru câteva clipe puşca din mâna pentru a răspunde. Fetiţa, energică din fire, a profitat de cele câteva secunde pentru a se juca cu arma şi a apăsat din greşeală pe trăgaci. Mama copiilor se afla în bucătărie în momentul accidentului. Vecinii, interogaţi de poliţişti, au confirmat că, într-adevăr, tatăl copiilor trăgea înspre o ţintă aflată în grădina proprie şi ca nu a provocat intenţionat accidentul.

Legile referitoare la armele de foc în Marea Britanie au fost actualizate în 2007. Armele nu pot fi vândute decât de comercianţii autorizaţi persoanelor care au împlinit 18 ani. Portul de arme în public este, de asemenea, ilegal.

Foto: "The Sun"

Antena3.ro

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close