Antena 3 CNN Externe Marea Britanie. Fragmente ale reţetei Coca-Cola, dezvăluite printr-o campanie publicitară

Marea Britanie. Fragmente ale reţetei Coca-Cola, dezvăluite printr-o campanie publicitară

Marea Britanie. Fragmente ale reţetei Coca-Cola, dezvăluite printr-o campanie publicitară
07 Aug 2008   •   18:34

Formula secretă de preparare a faimoasei băuturi răcoritoare, Coca-Cola, devine din ce în ce mai cunoscută, titrează publicaţia The New York Times. Coca-Cola a păstrat cu sfinţenie aceste informaţii timp de peste un secol, adică din 1886, moment în care John S. Pemberton a inventat formula, încercând să producă o băutură sănătoasă.

Compania a învăluit formula într-o aură de mister, din cauza competiţiei dar şi pentru a o folosi ca o unealtă de marketing. Coca-Cola a dezvăluit însă recent câteva lucruri despre formulă, în cadrul unei campanii care se desfăşoară în Marea Britanie.

"Nu conţine conservanţi sau arome artificiale", Doctorul Pemberton a selectat pentru băutură "cele mai bune ingrediente din intreaga lume". Oficialii Coca-Cola susţin, în acelaşi timp, că reţeta nu s-a schimbat deloc pe parcursul celor 122 de ani, de când a fost inventată.

Din cauza misterului ingredientelor "atent selecţionate din întreaga lume", Coca-Cola s-a confruntat cu reale probleme în anii `80, iar acum este nevoită să se lupte cu percepţia publică potrivit căreia băutura nu ar fi sănătoasă, scrie The New York Times.

"Când am vorbit cu consumatorii despre Coca-Cola am descoperit că nu ştiu că nu are conservanţi sau arome artificiale. Am simţit că este important să-i reasigurăm de acest lucru", a declarat Cathryn Sleight, directorul de marketing al companiei Coca-Cola din Marea Britanie.

Ca urmare, băutura Coca-Cola care se vinde în Marea Britanie va avea mesajul "fără conservanţi sau arome artificiale" tipărit pe recipiente.

De asemenea, a fost dezvoltat un site web - letsgettogether.co.uk, unde li se va răspunde consumatorilor la întrebările legate de formula Coca-Cola, dar fără a deconspira vreo informaţie secretă, bineînţeles.

Antena3.ro

×
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close