Antena 3 CNN Externe Marea Britanie. Joi va fi lansată pe piaţă cartea electronică

Marea Britanie. Joi va fi lansată pe piaţă cartea electronică

Marea Britanie. Joi va fi lansată pe piaţă cartea electronică
01 Sep 2008   •   15:47

Joi va începe cea mai mare campanie de promovare din istoria Marii Britanii. Obiectul care va fi adus în atenţia publicului este cartea electronică care, într-un viitor nu foarte îndepărtat, ar putea înlocui cartea clasică din hartie. Întoarcerea paginilor va consta de acum înainte în apăsarea unui simplu buton.

Compania care produce cartea este ?Sony?, iar aparatul poartă denumirea de ?Sony Reader?. Acesta va avea dimensiunile unei cărţi obişnuite şi o memorie suficientă pentru 160 de cărţi. În cazul în care cititorul doreşte un spaţiu de stocare mai mare, memoria poate fi suplimentată cu ajutorul unui ?memory card? şi poate găzdui şi muzică sau poze. Prin conectarea cărţii electronice la computerul personal, deţinătorul ei poate să descarce o multitudine de informaţii în ea.

Aparatul funcţionează cu ajutorul bateriilor şi consumă curent numai în momentul în care se apasă butonul care permite întoarcerea paginii. Astfel, cu ajutorul unei singure baterii, se pot întoarce 1.680 de pagini. Fiecare carte electronică va fi vândută cu un CD care va conţine 100 de cărţi clasice precum ?Dracula?, ?Mândrie şi Prejudecată? şi ? Romeo şi Julieta?.

Reprezentanţii companiei ?Waterstone`s? au declarat publicaţiei ?Daily Mail? că au încercat să menţină cât mai scăzut preţul cărţilor electronice, dar că, din cauza TVA-ului, preţul nu a putut fi adus sub nivelul de 199 de lire sterline. Iubitorii lecturilor nu vor mai avea probleme cu lumina pentru citit deoarece cartea are propriul sistem de iluminare şi spaţiul pentru depozitarea căţilor nu va mai fi de acum înainte o problemă.

Antena3.ro

Foto: "Daily Mail"

×
Parteneri
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer
x close