Antena 3 CNN Externe Marea Britanie. Primul copil care se va naşte fără gena ereditară a cancerului mamar

Marea Britanie. Primul copil care se va naşte fără gena ereditară a cancerului mamar

Marea Britanie. Primul copil care se va naşte fără gena ereditară a cancerului mamar
30 Iun 2008   •   18:01

Premieră în Marea Britanie. O femeie va da naştere unui copil din ale cărui gene a fost ?ştearsă? gena ereditară a cancerului mamar, la care era predispusă întreaga familie, potrivit publicaţiei TimesOnline. Copilul care se va naşte ar fi avut peste 50% şanse să se îmbolnăvească de cancer mamar, dacă operaţiunea nu ar fi reuşit.

Cuplul a decis ca embrionii săi să fie scanaţi deoarece soţul ieşise pozitiv la un test de depistare a genei cancerigene şi întreaga sa familie suferise de această boală. Din cei 11 embrioni scanaţi, cinci nu aveau gena cancerului mamar. Doi dintre aceştia au fost implantaţi în uterul femeii care este acum însărcinată în 14 săptămâni. Astfel se va naşte primul copil care în mod garantat nu va suferi de cancer mamar.

Procesul de scanare a embrionilor se numeşte diagnostic-preimplantare(PGD) şi este recomandat de medici în special femeilor care au suferit de această boală şi doresc să devină mame.

Medicii care au scanat cei 11 embrioni au putut de asemenea să păstreze doi embrioni în cazul în care cei doi vor dori să mai aibă un copil.

Femeile vor avea de acum posibilitatea să evite sentimentul de vină cauzat de posibilitatea transmiterii acestei boli la copii lor. Această procedură ne dă posibilitatea să înlăturăm această problemă în familiile afectate.? a declarat Paul Serhal, medicul cuplului.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Localitățile vizate de alerta ANM
x close