Antena 3 CNN Externe Marea Britanie. Românii arestaţi pentru trafic de copii nu vor fi judecaţi

Marea Britanie. Românii arestaţi pentru trafic de copii nu vor fi judecaţi

Marea Britanie. Românii arestaţi pentru trafic de copii nu vor fi judecaţi
04 Feb 2008   •   14:42

Operaţiunea poliţiştilor britnanici împotriva traficanţilor de copii români s-a transformat într-un eşec. Nici unul dintre cei 24 de români, arestaţi acum 10 zile în Marea Britanie pentru trafic de copii, nu va răspunde în faţa justiţiei pentru această infracţiune. Până acum 15 dintre cei reţinuţi în raidul fulger din localitatea Slough au fost judecaţi deja, dar pentru infracţiuni minore. Raidul celor 400 de poliţişti britanici care au descins în suburbia londoneză Slough şi au salvat 11 copii români obligaţi să fure şi să cerşească a făcut înconjurul lumii. 24 de români au fost arestaţi atunci, iar poliţiştii britanici au făcut declaraţii despre mafia românească şi despre copiii sclavi din Marea Britanie.

După 9 zile de la celebrul raid, însă, entuziasmul poliţiei metropolitane s-a domolit cu totul. Nici unul dintre românii arestaţi nu a fost pus sub acuzare pentru trafic de copii. Au apărut în faţa justiţiei pentru furturi minore.

Mai mult, diplomaţii români de la ambasada de la Londra sunt supăraţi pe autorităţile britanice pentru că nu le-au permis accesul la românii arestaţi. Ambasada României la Londra a cerut explicaţii de la poliţia metropolitană pentru eşecul operaţiunii.

Diplomatul român citat de cotidianul the Guardian acuză poliţia britanică de manipularea presei. 10 dintre cei 11 copii care au fost salvaţi de poliţişti s-au întors la părinţii lor, tot în comunitatea din Slough.

Scotland Yard nu a comentat direct acuzaţiile diplomatului român.

Antena 3

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close