Antena 3 CNN Externe Marea Britanie trimite mai multe trupe în Afganistan

Marea Britanie trimite mai multe trupe în Afganistan

Marea Britanie trimite mai multe trupe în Afganistan
02 Dec 2008   •   12:25

Şeful statului major britanic, Sir Jock Stirrup, a anunţatr că anul viitor ar putea fi trimise mai multe trupe în Afganistan, pe măsură ce Marea Britanie se retrage din Irak.
Cu toate acestea, el a susţinut că forţele suplimentare din Afganistan trebuie să fie mai puţine decât numărul militarilor retraşi din Irak- 4.000 de soldaţi. Declaraţia vine la puţin timp după ce preşedintele ales al SUA, Barack Obama, a cerut o întărire a contingentului occidental din Afganistan.
Marea Britanie are acum 8100 de soldaţi în această ţară, în vreme ce în Orientul Mijlociu sunt desfăşuraţi 4000 de soldaţi, scrie The Telegraph.
Surse din cadrul Ministerului Apărării de la Londra arătau că recentele comentarii reflectă convingerea că misiunea NATO din Afganistan nu face destule progrese.
Pe de altă parte şi administraţia americană pregăteşte desfăşurarea a încă 20.000 de soldaţi în Afganistan pe baza experienţei din Irak, unde suplimentarea forţei a dus la scăderea violenţei.
Pe măsură ce SUA îşi cresc numărul de trupe, SUA au arătat clar că se aşteaptă şi ca aliaţii să copieze măsura, acţiune ce se aşteaptă probabil şi din partea României.

Antena3.ro

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close