Antena 3 CNN Externe Marea Britanie va fi cea mai populată ţară din Europa în 2060, cu 77 milioane de locuitori

Marea Britanie va fi cea mai populată ţară din Europa în 2060, cu 77 milioane de locuitori

Marea Britanie va fi cea mai populată ţară din Europa în 2060, cu 77 milioane de locuitori
27 Aug 2008   •   12:41

Marea Britanie va deveni cea mai populată ţară din Europa, devansând Germania, mulţumită imigraţiei şi ratei de natalitate crescută. Populaţia din Marea Britanie va creşte cu un sfert, la 77 de milioane de locuitori, până în 2060, se arată într-un studiu al Comisiei Europene privind trendul populaţiilor din Uniunea Europeană.

Astfel, Marea Britanie va surclasa Germania în topul celor mai populate ţări din Uniune. Populaţia Germaniei numără în prezent 82 de milioane de locuitori, dar analiştii Comisiei cred că o scădere a natalităţii va reduce la 71 de milioane numărul locuitorilor din Germania, în următoarea jumătate de secol, informează Telegraph.co.uk.

Cele 27 de state membre al UE au o populaţie totală de 495 de milioane. Vârful va fi atins în 2035, când vor fi 521 de milioane de locuitori în Uniune, ca apoi, până în 2060, numărul persoanelor să scadă până la 506 milioane.

În UE, numărul decesurilor va fi mai mare decât cel al naşterilor începând cu 2015, când numărul locuitorilor din 13 ţări europene va scădea, inclusiv în Italia şi Polonia. În schimb, populaţia Marii Britanii va creşte, expansiunea de aici fiind depăşită doar înCipru, Irlanda şi Luxemburg. Marea Britanie este deja una dintre cele mai dens populate ţări din Europa, iar posibilitatea de a adăuga încă 16 milioane de oameni celor existenţi ar putea mări presiunea asupra guvernului de a stopa imigraţia.

Antena3.ro

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close