x close

Marii lideri ai lumii, prezentaţi ca nişte refugiaţi de un artist sirian - FOTO, VIDEO

06 Iun 2017   •   20:49
Marii lideri ai lumii, prezentaţi ca nişte refugiaţi de un artist sirian - FOTO, VIDEO Galerie foto (5) Foto: Captură video/ youtube.com

Un artist sirian refugiat a petrecut 19 luni lucrând într-un studio din Bruxelles la o serie de picturi în care îi prezintă pe liderii lumii ca pe nişte oameni neajutoraţi şi siliţi să-şi părăsească locuinţele.  

"Seria vulnerabilităţii" a lui Abdalla Al Omari include picturi cu preşedintele american Donald Trump înfăţişat ca un refugiat cu un copil în braţe, preşedintele rus Vladimir Putin prezentat ca cerşetor, precum şi fostul premier britanic David Cameron sau fostul preşedinte iranian Mahmoud Ahmadinejad.

„Scopul meu cumva s-a schimbat de la a prezenta o expresie a furiei la o dorinţă mai vie de a dezarma aceste figuri, de a le prezenta în afara poziţiei lor de putere”, a declarat Omari pentru Al Jazeera.

Omari a început să picteze la Damasc la puţin timp după începutul războiului civil din Siria în 2011. Apoi a reuşit să fugă din ţară şi a primit azil în Belgia.

Marii lideri ai lumii, prezentaţi ca nişte refugiaţi de un artist sirian

Sursă: Agerpres

Citeşte mai multe despre:

lume lideri artist
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati