Antena 3 CNN Externe Măsuri de securitate sporite pe timpul vizitei lui Obama în Israel, după atentatul de marţi

Măsuri de securitate sporite pe timpul vizitei lui Obama în Israel, după atentatul de marţi

Măsuri de securitate sporite pe timpul vizitei lui Obama în Israel, după atentatul de marţi
23 Iul 2008   •   11:24

Poliţia israeliană este în alertă, în urma atacului comis, marţi, de un militant palestinian. Un important dispozitiv poliţienesc a fost mobilizat pe străzi, pentru a asigura securitatea, în timpul vizitei candidatului democrat la Casa Albă, Barack Obama.

Sute de membri ai forţelor de ordine au fost mobilizaţi în special în apropierea hotelului unde stă senatorul Barack Obama, sosit, marţi, în Israel. Efective importante au fost mobilizate şi în apropierea şantierelor de construcţie, pentru a preveni producerea unor noi atacuri.

Starea de alertă a fost instalată după ce un palestinian a intrat cu un buldozer în mai multe maşini.

Bărbatul a fost ucis de un poliţist din cadrul trupelor speciale trimise de urgenţă la locul incidentului. 16 persoane au fost rănite. Atacul a avut loc cu câteva ore înainte ca Obama să ajungă la Ierusalim. În cadrul vizitei sale în Israel, Barack Obama s-a întâlnit deja cu ministrul israelian al Apărării, Ehud Barak, dar şi cu liderul opoziţiei, Beniamin Netanyahu.

În cursul după-amiezii, senatorul american este aşteptat şi la Ramallah, în Cisiordania, pentru discuţii cu liderii palestinieni. Din motive de securitate, demnitarul american a fost sfătuit, încă de săptămâna trecută, să renunţe la vizita în teritoriile palestiniene.

Sursă foto: www.obamawill.com

Antena3

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close