Antena 3 CNN Externe Medicament pentru diabetul zaharat de tip 2, lansat în România

Medicament pentru diabetul zaharat de tip 2, lansat în România

Medicament pentru diabetul zaharat de tip 2, lansat în România
13 Oct 2008   •   09:05

Diabetul zaharat de tip 2 constituie una dintre cele mai grave probleme ale societătii moderne, aceasta fiind a cincea cauză de deces la nivel mondial. De altfel mai mult de 194 de milioane de oameni au diabet, iar acest număr va depăşi 360 de milioane până în 2030, dacă nu se face nimic pentru a stopa epidemia.
In acest context, la Poiana Braşov a fost lansat Januvia, primul medicament aprobat dintr-o nouă clasă de medicamente cunoscute sub numele de inhibitori ai dipeptidil-peptidazei-4 (DPP-4), care cresc propria capacitate a organismuluide a scădea nivelul zaharurilor din sânge (glicemiei) atunci când acesta este ridicat.
La lansare, specialiştii români au atrasa atenţia cî este posibil ca 30% din populaţia ţării să sufere de această boală în următorii zece ani. Directorul Institutului de Diabet Zaharat, Nutriţie şi Boli Metabolice ?Prof. dr. N. Păulescu?, profesorul Constantin Ionescu-Târgovişte, a spus că în 2007 au fost înregistrate 81.605 de cazuri noi de diabet, de peste două ori mai mult decât în anul 1999, scrie ?Evenimentul Zilei.?
Medicamentul este distribuit în peste 60 de ţări, incluzând toate ţările din UE şi SUA. Acesta a fost aprobat de agenţia americană pentru medicamente în 2006 şi lansat în SUA sub numele de Januvia pe 2 aprillie 2007.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: poiana brasov
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close