Antena 3 CNN Externe Medvedev: Niciun progres în relaţiile cu SUA după întâlnirea cu Bush

Medvedev: Niciun progres în relaţiile cu SUA după întâlnirea cu Bush

Medvedev: Niciun progres în relaţiile cu SUA după întâlnirea cu Bush
08 Iul 2008   •   12:59

Preşedintele Rusiei, Dimitri Medvedev, a declarat marţi că întâlnirea sa cu omologul american pe marginea summit-ului G8 din Japonia nu a rezultat în niciun progres în vederea stăvilirii marilor neînţelegeri dintre foştii duşmani din Războiul Rece. În timp ce unele interese ale ţărilor coincid, ?nu s-a înregistrat niciun progres? în privinţa divergenţelor, a spus Medvedev. ?Continuăm să facem schimb de opinii?.

Temându-se de extinderea alianţelor vestice pe teritoriul fostelor republici sovietice, Rusia se opune ferm planurilor administraţiei Bush de a plasa elemente ale scuturilor antirachetă în Europa Centrală şi susţinerii americane a aderării Georgiei şi Ucrainei la NATO.

Medvedev a spus că Rusia vrea să aibă relaţii bune cu succesorul lui Bush la Casa Albă şi că el şi Bush au crezut de acord ca perioada electorală din SUA să nu le afecteze discuţiile, informează Associated Press.

În acelaşi timp, Secretarul de Stat american, Condoleezza Rice, ar putea semna marţi o înţelegere pentru construirea unei instalaţii radar pentru scutul antirachetă în Cehia. SUA sunt de asemenea în negocieri pentru construirea unei instalaţii şi în Polonia. Rusia susţine că nu este convinsă de insistenţa SUA că scutul este menit să neutralizeze o potenţială ameninţare iraniană şi suspectează că adevăratul scop este slăbirea Rusiei.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close