Antena 3 CNN Externe Mesajul MAE pentru turiştii români: Reprogramaţi sejururile în Egipt. Este STARE DE URGENŢĂ

Mesajul MAE pentru turiştii români: Reprogramaţi sejururile în Egipt. Este STARE DE URGENŢĂ

Mesajul MAE pentru turiştii români: Reprogramaţi sejururile în Egipt. Este STARE DE URGENŢĂ
Sursa foto: Foto: iamegypt.org
17 Aug 2013   •   16:03

Ministerul român de Externe atenţionează cetăţenii români că situaţia de criză din Egipt continuă şi se poate extinde pe întreg teritoriul acestui stat, astfel că le recomandă turiştilor români să-şi reprogrameze sejururile la Marea Roşie, iar operatorilor de turism să nu rişte viaţa oamenilor, se arată într-un comunicat remis Mediafax.
   
MAE aminteşte că, începând cu data de 14 august 2013, autorităţile egiptene au anunţat că s-a instituit starea de urgenţă şi au fost impuse restricţii de circulaţie, care se aplică în 14 guvernorate, respectiv în Cairo, Giza, Alexandria, Suez, Ismailia, Assiut, Sohag, Beni Suef, Minya, Beheira, South Sinai, North Sinai, Fayoum şi Qena.
   
Este interzisă circulaţia în intervalul orar 19.00 şi 06.00. Starea de urgenţă va fi valabilă 30 de zile.
   
"Se recomandă cetăţenilor români care au programate sejururi în staţiunile de la Marea Roşie să le reprogrameze, iar celor aflaţi în staţiunile Hurghada şi Sharm el Sheikh să nu părăsească zona hotelurilor şi să renunţe la excursiile ce presupun deplasarea în afara lor. Siturile arheologice şi muzeele sunt închise pe o perioadă nedeterminată", averitizează MAE.
   
Totodată, MAE recomandă operatorilor români din turism "să manifeste maximum de profesionalism şi să nu rişte viaţa cetaţenilor români în baza asigurărilor primite de la operatorii egipteni privind siguranţa staţiunilor egiptene".
   
Cetăţenii români care se află în această ţară sunt sfătuiţi să se adreseze Ambasadei României în Egipt şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând coordonatele personale, pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.

Autorităţile egiptene au reţinut peste 1.000 de susţinători ai mişcării islamiste Fraţii Musulmani în cursul violenţelor de vineri, soldate cu peste 173 de morţi, a anunţat Ministerul egiptean de Interne. Printre persoanele ucise figurează 57 de agenţi ai forţelor de ordine.
  
Mii de simpatizanţi ai mişcării islamiste Fraţii Musulmani au ieşit pe străzi, vineri, pentru a denunţa "lovitura de stat militară" din 3 iulie, soldată cu înlăturarea de la putere şi arestarea preşedintelui Mohamed Morsi. Peste 800 de oameni au murit în confruntările din ultimele zile.
  
Citeşte şi:

Premierul Egiptului cere desfiinţarea organizaţiei islamiste Fraţii Musulmani. Peste 800 de morţi în confruntările din ultimele zile

O nouă lovitură pentru Al-Qaida: Fratele liderului reţelei teroriste a fost arestat în Egipt

Fiul liderului mişcării Fraţii Musulmani a fost ucis în violenţele de la Cairo


×
Subiecte în articol: Egipt
Parteneri
Tzancă Uraganu, Florin Salam şi multă poliţie la priveghiul de la Iasi
x close