Antena 3 CNN Externe Mesajul Reginei Elisabeta a II-a către britanici: Sunt profund impresionată. Vă mulţumesc tuturor

Mesajul Reginei Elisabeta a II-a către britanici: Sunt profund impresionată. Vă mulţumesc tuturor

Mesajul Reginei Elisabeta a II-a către britanici: Sunt profund impresionată. Vă mulţumesc tuturor
Sursa foto: Foto: YouTube
06 Iun 2012   •   09:42

Cele patru zile de festivităţi au impresionat-o pe Regina Elisabeta a II-a, care şi-a mărturisit "profunda" emoţie faţă de imensa bucurie populară suscitată de ceremoniile jubileului său de diamant, care s-au încheiat marţi, relatează AFP.

"M-am simţit copleşită de evenimentele la care am asistat cu ocazia jubileului meu de diamant (60 de ani de domnie - n.r.). M-a impresionat profund să văd mii de familii, vecini şi prieteni sărbătorind împreună într-o atmosferă atât de fericită", a declarat regina, într-un rar mesaj televizat adresat naţiunii marţi seară.
   
"Prinţul Philip şi cu mine vrem să profităm de această ocazie pentru a mulţumi tuturor celor care au participat la organizarea festivităţilor jubileului. A fost o provocare enormă şi sunt sigură că toţi cei care au participat la festivităţi realizează munca enormă pe care au reprezentat-o", a adăugat aceasta în mesajul pre-înregistrat.
   
"Sper ca amintirile evenimentelor fericite din acest an să ne lumineze viaţa pentru mulţi ani de acum încolo. Voi continua să preţuiesc şi să mă inspir din nenumăratele dovezi de afecţiune primite din ţară şi din întreg Commonwealth. Vă mulţumesc tuturor", a încheiat aceasta.


Acest mesaj a fost difuzat marţi seară pe mai multe posturi de televiziune şi de radio britanice. Acesta a fost înregistrat luni cu puţin înainte de grandiosul concert organizat în aer liber în cadrul festivităţilor jubileului.
   
Regina, într-o rochie albastru pal, a vorbit dintr-o cameră a palatului Buckingham având în fundal un portret oficial al prinţului William, al doilea în ordinea succesiunii, împreună cu soţia sa Kate.
   
Mesajele de acest tip sunt foarte rare din partea reginei în vârstă de 86 de ani, în afară de mesajul televizat în fiecare an de Crăciun. Ea s-a mai adresat naţiunii în 1991 în cadrul primului război din Golf şi în direct în 1997 pentru a o omagia pe prinţesa Diana, care a murit într-un accident de maşină.
   
Marea Britanie a celebrat cu mare fast timp de patru zile, de sâmbătă până marţi, jubileul de diamant al reginei. Elisabeta a II-a este al doilea monarh britanic care sărbătoreşte 60 de ani de domnie, după Victoria în 1897.


   

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close