Antena 3 CNN Externe Metoda prin care un tânăr de doar 29 de ani a investit bani din salariu şi a devenit milionar: ”Mă pot pensiona în siguranță și pot locui oriunde”

Metoda prin care un tânăr de doar 29 de ani a investit bani din salariu şi a devenit milionar: ”Mă pot pensiona în siguranță și pot locui oriunde”

Un tânăr norocos, cu experiență în joburi de succes, a dezvăluit că, datorită deciziei înțelepte de a investi o parte semnificativă din salariul său, ar putea să se pensioneze la doar 29 de ani, fără a mai avea nevoie să lucreze vreodată.

Metoda prin care un tânăr de doar 29 de ani a investit bani din salariu şi a devenit milionar: ”Mă pot pensiona în siguranță și pot locui oriunde”
Sursa foto: Getty Images/ mirza kadic
de Alexandra Chiţu    |    14 Ian 2024   •   19:56

Daniel George dezvăluie că prima dată când s-a gândit la pensie avea doar 24 de ani. După un internship, a reușit să obțină un loc de muncă la Google X, beneficiind de un salariu anual de 265.000 de dolari.

”Am făcut calcule și mi-am dat seama că, după câțiva ani de economisire, aș putea să mă întorc cu ușurință în India (țara lui natală) și să mă pensionez dacă aș vrea”, a spus Daniel pentru Business Insider.

Înainte de a se alătura echipei Google X, Daniel George a obținut un doctorat la Universitatea Illinois, încheiat în decembrie 2018. La acea vreme, deținea economii în valoare de 100.000 de dolari, acumulate din burse, premii, salariul primit de la o companie de tehnologie unde lucra cu normă întreagă, și dintr-un stagiu de practică plătit la Google.

”Am început să investesc cu prudență în acțiuni la companii de tehnologie, inclusiv Google, Apple, Amazon, Nvidia și Tesla, alocând doar câteva mii de dolari pentru fiecare. Cei mai mulți bani au ajuns în contul meu bancar și au generat și o mică dobândă. Nu știam prea multe despre finanțe și mi-a fost frică să investesc mai mult”, a mai spus el.

Daniel George povestește că experiența sa la Google a fost una ideală. Pe lângă beneficiile și facilitățile uimitoare, a avut ocazia să-și dezvolte cunoștințe extinse despre finanțe și impozite.

Chiar dacă câștiga cel mai mare salariu din cariera sa, jumătate din acesta se ducea către taxe. Cu toate acestea, el a învățat să își minimizeze obligațiile fiscale prin optimizarea conturilor de pensii și prin restrângerea cheltuielilor, astfel încât acestea să reprezinte puțin peste 10% din veniturile sale.

”Am mers la serviciu pe jos sau cu bicicleta și nu mi-am cumpărat niciodată o mașină. Am mâncat zilnic trei mese la Google (acesta fiind unul din beneficiile pe care compania le oferea angajaților), așa că am cheltuit rar bani pentru mâncare. Chiar dacă locuințele în Silicon Valley sunt de obicei foarte scumpe, chiria mea a fost destul de mică, pentru că am împărțit un apartament cu prietenii mei”, a spus el.

Daniel George explică că în timp ce colegii săi achiziționau mașini sau locuințe de lux, el a optat să investească o parte semnificativă din veniturile sale, conștient fiind că investițiile timpurii ar putea să îi sporească veniturile exponențial. Prin urmare, în acea perioadă, a investit anual sume de peste 75.000 de dolari.

La 26 de ani, avea posibilitatea să se pensioneze și să se întoarcă în India

La vârsta de 26 de ani, în 2020, Daniel George avea opțiunea de a se retrage, cu condiția să se întoarcă în India, unde costul vieții era mai redus.

Până atunci, făcuse investiții de peste 500.000 de dolari, asigurându-și astfel un venit satisfăcător. Totuși, viața i s-a schimbat când a cunoscut-o pe viitoarea sa soție, cetățeană americană. A fost nevoit să economisească mai mult pentru a putea locui împreună în SUA.

În iunie 2020, un recrutor de la gigantul bancar JPMorgan i-a oferit o oportunitate de a coordona proiecte de inteligență artificială în cadrul companiei. A acceptat poziția cu entuziasm, având posibilitatea de a acumula cunoștințe suplimentare despre finanțe și beneficiind de un salariu dublu.

”Chiar dacă venitul și averea netă mi-au crescut, tot nu trăiam extravagant. Cheltuiam doar pe mâncarea în oraș, pentru că nu voiam să gătesc. Singurele mele bunuri erau hainele, o saltea, un pat și un televizor”, a mai spus el.

Locul de muncă la JPMorgan era unul cu activitate desfășurată de la distanță, așa că, la sfârșitul lui 2020, el și viitoarea sa soție au renunțat la apartamentul în chirie și au început să călătorească.

”De atunci, locuim în hoteluri din întreaga lume și stăm în fiecare oraș două sau trei săptămâni”, a spus Daniel George.

La 27 de ani ajunsese să economisească 1 milion de dolari. „Portofoliul meu de acțiuni mergea bine și îmi investisem toate salariile și bonusurile mari de la JPMorgan”, a mai spus el.

”Până la începutul lui 2023, la 29 de ani, averea mea netă a crescut. Știam că mă pot pensiona în siguranță și că pot locui oriunde, întrucât cheltuiam doar 2% din investițiile mele. M-am gândit ce vreau să fac cu restul vieții mele. Luam în calcul să nu mai lucrez și să călătoresc full tine, dar cred că ar fi fost plictisitor”, a mai spus el.

Pentru că este pasionat de domeniul inteligenței artificiale, a hotărât să se ocupe în continuare de asta, dar să o facă în termenii lui.

”Așa că am părăsit JPMorgan în august 2023, la vârsta de 29 de ani și am co-fondat un startup AI cu câțiva prieteni. Pentru că pot să-mi permit să nu-mi fac griji din cauza salariului, am zis că risc să-mi înființez propria companie”, a mai declarat Daniel.

Daniel George afirmă că are posibilitatea să renunțe oricând la actualul său proiect, deoarece veniturile pasive pe care le-a generat sunt suficiente pentru a-și susține familia, inclusiv în situația în care el și soția sa vor avea copii. Acesta a furnizat documente către Business Insider pentru a dovedi situația sa financiară.

×
Subiecte în articol: milionar investitie
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close