Antena 3 CNN Externe Mexic. "Festivalul taurilor" din Huamantla, ajuns la cea de-a 55-a ediţie

Mexic. "Festivalul taurilor" din Huamantla, ajuns la cea de-a 55-a ediţie

Mexic. "Festivalul taurilor" din Huamantla, ajuns la cea de-a 55-a ediţie
25 Aug 2008   •   10:08

Celebra "cursă cu tauri" din oraşul spaniol Pamplona are o variantă mai puţin cunoscută, dar la fel de riscantă, într-un vechi orăşel mexican. Anul acesta, întrecerea s-a soldat cu 19 răniţi, dar organizatorii sunt mulţumiţi deoarece bilanţul de anul trecut a fost mai mare. "Festivalul taurilor" din centrul Mexicului a ajuns la a 55-a ediţie. Organizatorii subliniază însă că nu este vorba de o imitaţie a cursei din Pamplona, ci de reluarea unei tradiţii a strămoşilor dinaintea cuceririi spaniole.

Oricum ar fi, taurii le oferă emoţii din belşug tuturor celor care se încumetă să-i înfrunte. "Cel mai bine, cel mai frumos este când taurii atacă sau se joacă, atunci când poţi într-adevăr să faci ceva cu taurii", spune un participant. Ca în orice asemenea joc periculos, există şi victime. Anul acesta s-au înregistrat 19 răniţi, dintre care doi în stare gravă. Între răniţi se află şi un voluntar al Crucii Roşii care nu încerca să sfideze taurii, dar a fost totuşi lovit de un animal scăpat de sub control şi ulterior eutanasiat. Turiştii veniţi special pentru eveniment nu s-au simţit în pericol, mai ales dacă au avut grijă să se ţină departe de tauri.

Ediţia precedentă s-a soldat cu un mort şi 30 de răniţi, aşa că bilanţul de acum este considerat satisfăcător de autorităţi. Medicii au observat, de asemenea, că o treime dintre răniţii de anul acesta erau în stare de ebrietate, probabil pentru a-şi face mai mult curaj.

Antena 3

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close