Antena 3 CNN Externe Mexic. Poliţişti "cumpăraţi" de traficanţii de droguri au fost demascaţi (VIDEO)

Mexic. Poliţişti "cumpăraţi" de traficanţii de droguri au fost demascaţi (VIDEO)

Mexic. Poliţişti "cumpăraţi" de traficanţii de droguri au fost demascaţi <font color=red>(VIDEO)</font>
22 Ian 2008   •   10:05

Autorităţile din Mexic au arestat un lider al traficanţilor de droguri şi au demascat patru poliţişti care trecuseră de partea răufăcătorilor. Războiul sângeros dintre cartelurile drogurilor şi forţele de securitate a făcut deja mai multe victime de la începutul anului. Cei patru poliţişti corupţi, trei bărbaţi şi o femeie, au fost arestaţi împreună cu şapte civili, între care un cetăţean american, care lucrau şi ei pentru cartelurile drogurilor. Autorităţile recunosc că organizaţiile criminale s-au infiltrat adânc în rândurile poliţiei.

?Principala lor sarcină era să monitorizeze ce fac autorităţile şi să-i informeze, prin radio, pe membrii cartelului asupra activităţilor poliţiei?, a explicat unul dintre anchetatori.

Arestările au urmat după două săptămâni de ciocniri sângeroase între poliţie şi traficanţi. Cel puţin opt poliţişti şi soţia unuia dintre ei au fost ucişi. Un alt poliţist a fost răpit, iar familia sa a fost pusă sub protecţie.

Conflictul a făcut o victimă şi în rândul grănicerilor americani: în California, un agent aflat în misiune a fost lovit mortal de două maşini care au fugit în Mexic.

La rândul său, armata mexicană a anunţat un succes important - arestarea şefului-adjunct al unui puternic cartel al drogurilor. Individul evadase din închisoare în 2001, după ce-i mituise pe gardieni. În momentul arestării, el circula într-o luxoasă maşină de teren şi avea asupra sa 900.000 de dolari.

La graniţa cu Statele Unite, anchetatorii au descoperit anul trecut, un depozit subteran de armament prevăzut şi cu un stand de tir pentru antrenamentul noilor recruţi ai cartelului.

POLIŢIŞTI ÎN SLUJBA TRAFICANŢILOR MEXICANI, DEMASCAŢI  

Antena 3

×
Parteneri
Alimentul redevenit în vogă pentru tânăra generație
x close