Antena 3 CNN Externe Consilierul lui Volodimir Zelenski: "Putin a avut dreptate, parțial" | Ce spune despre politicienii UE

Consilierul lui Volodimir Zelenski: "Putin a avut dreptate, parțial" | Ce spune despre politicienii UE

Mihailo Podoliak, consilier al președintelui ucrainean și negociator al Kievului la convorbirile de pace cu Rusia, a scris pe Twitter că președintele rus Vladimir Putin a mizat - în parte, corect - pe politicienii care au decis "să predea Ucraina și să meargă mai departe".

Consilierul lui Volodimir Zelenski: "Putin a avut dreptate, parțial" | Ce spune despre politicienii UE
Sursa foto: Hepta
de Adrian Iclozan    |    11 Apr 2022   •   17:43

Într-un mesaj pe Twitter, menit să susțină cauza unui embargo total asupra gazului și petrolului rusesc, Podoliak (foto) i-a închinat un adevărat elogiu președintelui Volodimir Zelenski.

"Să fim cinstiți. Lumea a știut că Rusia plănuia războiul și pregătea, de luni de zile, 'listele morții' pentru Ucraina. Când le-am cerut arme și sancțiuni, ei ne-au oferit varianta evacuării și guvernare prin (platforma) Zoom. Când le-am cerut să înceteze să mai facă afaceri cu Rusia, ne-au spus că în trei zile Kievul va cădea.

Putin a avut, în parte, dreptate în analiza sa: unii politicieni au decis deja să predea Ucraina la momentul respectiv. Erau gata să-și exprime 'îngrijorările grave', să pună în practică pseudo-sancțiuni și să meargă mai departe. Însă cineva n-a fost de acord să renunțe. Președintele Zelenski și poporul ucrainean n-au fost de acord să renunțe.

Uneori, un bărbat poate schimba totul, făcând alegerea corectă. Ignorându-i pe experți și ascultându-și inima. Nu este prea târziu ca politicienii Uniunii Europene să facă alegerile corecte. Este timpul să-și asume responsabilitatea pentru viitor și să refuze gazul și petrolul din Rusia".

Uniunea Europeană a adoptat, săptămâna trecută, al cincilea pachet de sancțiuni la adresa Rusiei, în contextul relatărilor privind crimele contra civililor de la Bucha și din alte localități din jurul Kievului, aflate până recent sub controlul forțelor ruse.

Potrivit deciziei UE, embargoul asupra cărbunelui rusesc va intra efectiv în vigoare din luna august anul curent, pentru ca majoritatea contractelor în vigoare să poată fi duse la capăt.

UE nu va încheia cu Rusia noi contracte privind livrarea de cărbune.

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close