Antena 3 CNN Externe Mii de angajaţi germani au protestat faţă de relocarea fabricii Nokia

Mii de angajaţi germani au protestat faţă de relocarea fabricii Nokia

Mii de angajaţi germani au protestat faţă de relocarea fabricii Nokia
22 Ian 2008   •   19:58

Mii de oameni au protestat marţi la Bochum în Germania, faţă de relocarea fabricii Nokia din oraşul lor în România. Celor 2.300 de oameni care vor fi disponibilizaţi li s-au alăturat câţiva politicieni de seamă şi sute de germani care au ieşit în stradă din solidaritate faţă de concetăţenii lor.

Germanii cred că Nokia se mută în România pentru că legea este mai permisivă. Protestatarii sunt dezamăgiţi şi de felul în care au reacţionat politicienii germani. Alături de muncitori, au fost prezenţi ministrul Finanţelor şi preşedintele Partidului Socialist.

Cancelarul german Angela Merkel l-a sunat pe preşedintele companiei Nokia şi a obţinut promisiunea că finlandezii vor avea grijă de cei 2.300 de oameni care vor rămâne fără slujbe. Dincolo de problemele din Germania, avantajele obţinute de Nokia în România sunt acum în atenţia procurorilor anti corupţie din România.

Oficialii concernului Nokia spun însă angajaţii din România costă de 10 ori mai puţin decât în Germania. Concernul Nokia are pieţe de desfacere în 130 de ţări, şi 130.000 de angajaţi în toată lumea.

Antena 3

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close