Antena 3 CNN Externe Mii de irakieni protestează în Bagdad faţă de acordul de securitate cu SUA

Mii de irakieni protestează în Bagdad faţă de acordul de securitate cu SUA

Mii de irakieni protestează în Bagdad faţă de acordul de securitate cu SUA
21 Noi 2008   •   12:21

Mii de irakieni protestează în piaţa centrală din Bagdad faţă de prevederile acordului de securitate cu Statele Unite. Documentul permite trupelor americane să rămână pe teritoriul irakian încă trei ani. Pentru a intra în vigoare, acordul trebuie să fie votat de parlamentul irakian. Acest vot este programat pentru luni. Protestatarii s-au adunat la Bagdad, la apelul liderului opoziţiei şiite Muqtada Al Sadr.
Forţele de ordine irakiene au închis străzile care fac legătura cu centrul Bagdadului şi au plasat lunetişti pe acoperişurile clădirilor. Protestatarii au strigat lozinci anti-americane, au fluturat steaguri irakiene şi au expus portrete ale lui Al Sadr. ?Astăzi este o zi în care arabii, kurzii şi toate comunităţile irakiene s-au unit pentru a respinge acordul de securitate. Aceşti oameni vin să demonstreze că pactul este inutil?, a declarat pentru Reuters un lider al opoziţiei irakiene, care a asigurat că oamenii vor manifesta paşnic.
Prim-ministrul irakian, Nuri al-Maliki a ridiculizat poziţia susţinătorilor lui Al Sadr, spunând că tocmai ei sunt cei care au solicitat o dată pentru retragerea trupelor americane, iar acum o contestă.
Antena3.ro

×
Parteneri
Un nou val de praf Saharian vine peste România
x close