Antena 3 CNN Externe Mii de pelerini au venit să vadă trupul lui Padre Pio, sfântul lucrurilor imposibile (FOTO)

Mii de pelerini au venit să vadă trupul lui Padre Pio, sfântul lucrurilor imposibile (FOTO)

Mii de pelerini au venit să vadă trupul lui Padre Pio, sfântul lucrurilor imposibile <font color=red>(FOTO)</font>
25 Apr 2008   •   12:22

Trupul lui Padre Pio, supranumit si sfântul lucrurilor imposibile, unul dintre cei mai veneraţi sfinţi ai bisericii romano-catolice a fost expus în sudul Italiei. La 40 de ani de la moartea sa, 15.000 de pelerini au venit să-l vadă. Padre Pio e cunoscut de toată lumea catolică pentru stigmatele din palme, asemănătoare rănilor lui Iisus. Credincioşii spun că a fost un miracol.

GALERIE FOTO - PELERINI LA TRUPUL LUI PADRE PIO

Trupul lui Padre Pio s-a păstrat foarte bine, iar faţa i-a fost refăcută cu ajutorul unei măşti de silicon, realizată de o companie londoneză care se ocupă de asemenea reconstrucţii pentru muzee. A devenit Sfântul Pio de la Pietrelcina în 2002, după ce a fost canonizat de Papa Ioan Paul al II-lea. Atunci, la ceremonie au venit numeroşi credincioşi.



Padre Pio şi-a făcut publice stigmatele în 1911. După moartea lui, la vârsta de 81 de ani, semnele au dispărut de pe mâini, fără a lăsa cicatrice. De-a lungul timpului, au existat voci care au contestat autenticitatea lor. Unii specialişti au spus că preotul şi le-a făcut singur, cu acid carbolic. Teoria nu a zdruncinat însă credinţa catolicilor.



"Pare că doarme. Chiar dacă a trebuit să-i fie refăcută faţa, este mai bine să ni-l amintim aşa cum arăta", spune Domenico Masone, viceprimarul oraşului Pietralcin, locul unde s-a născut Padre Pio.

"Ştie ce vreau de la el", spune Antonio Zimbaldi, un tânăr de 19 ani, cu faţa acoperită din cauza arsurilor pe care le-a suferit în urma unei explozii, acum doi ani. "Îi sunt devotat de când mă ştiu", a mai spus tânărul.

Sursa foto: Repubblica.it Antena3.ro

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close