Antena 3 CNN Externe Militanţii ecologişti şi de stânga au manifestat contra Forumului de la Davos

Militanţii ecologişti şi de stânga au manifestat contra Forumului de la Davos

Militanţii ecologişti şi de stânga au manifestat contra Forumului de la Davos
27 Ian 2008   •   09:17

Forumul Economic de la Davos a fost scutit, anul acesta, de protestele masive care au marcat unele din ediţiile precedente. Câţiva militanţi au ţinut, totuşi, să respecte tradiţia manifestaţiilor anti-capitaliste şi ecologiste. Acţiunea s-a desfăşurat paşnic, singurele „arme” ale protestatarilor fiind bulgării de zăpadă.

Autorităţile elveţiene au luat măsuri deosebite pentru a preveni manifestaţiile împotriva capitalismului şi a globalizării, care însoţeau de obicei reuniunile economice mondiale. În ultimii ani, totuşi, participarea la asemenea demonstraţii s-a redus simţitor. Duminică, doar câteva zeci de activişti au defilat pe străzile din Davos. Ei au încercat să compenseze numărul redus prin agresivitatea lozincilor, care îi comparau pe participanţii la Forum cu naziştii.

Câţiva manifestanţi au bombardat, simbolic, cu bulgări de zăpadă barierele din jurul zonei unde are loc Forumul. Ei n-au reuşit, totuşi, să-i facă pe poliţişti să-şi piardă calmul. Un alt militant s-a mulţumit cu o serenadă pe teme anti-capitaliste. Forumul şi-a continuat, în acest timp, discuţiile într-o notă de îngrijorare. Dar nu din cauza protestului, pe care invitaţii nici nu l-au băgat în seamă, ci a pericolului mult mai grav al unei recesiuni mondiale.

Antena 3

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close