Antena 3 CNN Externe Militari britanici din Irak au înregistrat un album de muzică de cimpoi

Militari britanici din Irak au înregistrat un album de muzică de cimpoi

Militari britanici din Irak au înregistrat un album de muzică de cimpoi
11 Noi 2008   •   01:58

Fanfara regimentului britanic detaşat în Irak a terminat înregistrările la un album de muzică de cimpoi, intitulat "Spirit of the Glen: Journey". Este prima producţie de acest fel realizată pe câmpul de luptă, informează Reuters. "Spirit of the Glen: Journey", care va fi lansat luna viitoare de Universal Music, a fost finalizat într-un cort, la temperaturi de 50 de grade. În timpul înregistrărilor, unul dintre cântăreţii la cimpoi a suferit un atac cardiac, din pricina căldurii.
Realizarea albumului, inclusiv cheltuielile legate de echipa de producţie deplasată în Irak, a costat câteva milioane de lire sterline.
Albumul imprimat de regimentul britanic continuă ideea albumului "Spirit of the Glen". Aceasta a fost înregistrată, anul trecut, tot în Irak, cu participarea fanfarei gardelor regale scoţiene. A rezistat în topuri timp de 14 săptămâni. Albumul acela a depăşit la vânzări pe Aloud, Spice Girls, Katie Melua si Foo Fighters.
Cântăreţii şi-au încheiat albumul lucrând între patrulele pe care erau obligaţi să le efectueze şi sub ameninţarea permanentă a rachetelor de la baza Basra. Maiorul Ross Munro, implicat în proiect explica pentru Sky News că ?întâi de toate aveam o misiune acolo. Suntem soldaţi în primul rând?.
Antena3.ro

×
Parteneri
Misterul navei scufundate în Marea Neagră se adâncește
x close