Antena 3 CNN Externe Ministerul bulgar de Interne: Teroristul sinucigaş nu este suedezul Mehdi Ghezali

Ministerul bulgar de Interne: Teroristul sinucigaş nu este suedezul Mehdi Ghezali

Ministerul bulgar de Interne: Teroristul sinucigaş nu este suedezul Mehdi Ghezali
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    19 Iul 2012   •   23:23

Ministerul bulgar de Interne a difuzat, joi seară, un comunicat de presă, prin care neagă informaţiile din presă potrivit cărora teroristul sinucigaş care a provocat atentatul sângeros pe aeroportul de la Burgas ar fi cetăţeanul suedez membru al reţelei teroriste al-Qaida, Mehdi Ghezali.

"Difuzarea unor informaţii neconfirmate de autorităţile competente este incorectă", se afirmă în comunicat, informează Agerpres.

Ministrul bulgar de Interne, Ţvetan Ţvetanov, a declarat joi după-amiază că expertiza ADN a presupusului terorist a fost finalizată. Ţvetanov a spus că există deja informaţii privind naţionalitatea acestuia, dar a refuzat să ofere detalii.

Ministerul bulgar de Interne a difuzat joi cadre video în care poate fi văzut presupusul terorist sinucigaş responsabil pentru atentatul de la aeroportul internaţional al oraşului Burgas (sud-estul Bulgariei).

Înregistrarea de pe camerele de luat vederi ale aeroportului arată un tânăr cu părul lung şi rucsac care se plimbă în sala de aşteptare a aeroportului.

În atentatul produs miercuri şi-au pierdut viaţa şapte persoane - şase turişti israelieni şi şoferul bulgar al autocarului. Peste 30 de persoane sunt rănite, dintre care trei sunt în continuare în stare gravă şi au fost internate în spitale din Sofia.

Turiştii au sosit în Bulgaria cu zborul nr. 392 al companiei Air Via care a aterizat la ora 16.43. Cu acest avion au călătorit 154 de persoane, dintre care 146 adulţi şi opt copii. Se presupune că după aterizarea avionului, teroristul care a stat până atunci în sala de aşteptare s-a alăturat turiştilor şi s-a dus la autocar împreună cu ei. Explozia s-a produs în momentul în care el îşi punea bagajele în portbagajul vehiculului.


×
Subiecte în articol: Bulgaria Burgas atentat terorist
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close