Antena 3 CNN Externe Ministrul georgian al Integrării: NATO ne-a făcut o promisiune istorică

Ministrul georgian al Integrării: NATO ne-a făcut o promisiune istorică

Ministrul georgian al Integrării: NATO ne-a făcut o promisiune istorică
03 Apr 2008   •   16:13
Georgia a fost singura ţară care a primit cu optimism decizia luată de NATO în privinţa viitoarei sale integrări în structurile euro-atlantice. Ministrul georgian al Integrării Europene a catalogat drept „o promisiune istorică” anunţul făcut de secretarul general al NATO, acela că Ucraina şi Georgia vor deveni membre NATO, chiar dacă nu au primit la acest summit statutul de ţară candidată.

Cea mai dură a fost reacţia Macedoniei, care spera să primească acum invitaţia de aderare. Purtătorul de cuvânt al guvernului de la Skopje a declarat că decizia NATO este una foarte nefericită, întrucât ţara sa a îndeplinit toate standardele şi obiectivele Alianţei. „Nu pot vedea libertatea şi dreptatea, când o ţară mică este obligată să-şi schimbe numele”.

Din cauza divergenţelor cu Grecia legate de numele Macedoniei, această ţară a fost lăsată acum în afara extinderii. Jurnaliştii macedoneni au protestat şi ei, dezamăgiţi de hotărârea luată de NATO. La conferinţa de presă susţinută de secretarul general al NATO, ei au ieşit din sală.

Antena 3

×
Parteneri
Incendiu puternic la locomotiva unui tren cu zeci de călători, în gara Hodoni din Timiș
x close