Antena 3 CNN Externe Ministrul rus de externe confirmă: Putin vine la Bucureşti

Ministrul rus de externe confirmă: Putin vine la Bucureşti

Ministrul rus de externe confirmă: Putin vine la Bucureşti
02 Apr 2008   •   17:18

Ministrul de externe rus, Sergei Lavrov, a confirmat miercuri faptul că preşedintele Vladimir Putin se va deplasa la Bucureşti la summitul NATO. Declaraţia a fost făcută pentru agenţia RIA Novosti. Lavrov a declarat că pe agenda discuţiilor va figura problema Kosovo şi posibila expansiune a alianţei nord-atlantice spre fostele teritorii sovietice.

Un total de 36 de ţări au recunoscut Kosovo ca stat suveran, de la declaraţia unilaterală de independenţă de pe 17 februarie, printre care Statele Unite ale Americii şi 18 state membre ale Uniunii Europene. În tot acest timp, Rusia a susţinut poziţia Belgradului, conform căreia Kosovo va rămâne mereu o parte a Serbiei. ?Rusia, ca membru permanent al Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite, este capabilă să asigure că Kosovo nu va deveni niciodată membru al Naţiunilor Unite?, a declarat ministrul de externe. Diplomatul rus a spus că preşedintele Vladimir Putin va discuta despre problema Kosovo la summitul NATO-Rusia de miercuri seară, de la Bucureşti.

Tot în România se va discuta şi despre expansiunea NATO spre est. Preşedintele SUA, George W. Bush şi-a îndemnat aliaţii europeni prezenţi la Bucureşti să dea un răspuns favorabil cererii statelor Ucraina şi Georgia de a se alătura alianţei. ?Această problemă nu va rămâne fără un răspuns din partea noastră. Dar vom răspunde într-un mod pragmatic, nu ca nişte şcolari care au fost jigniţi şi au părăsit sala de clasă trântind uşa pentru a plânge într-un colţ?, a declarat Sergei Lavrov. ?Suntem pregătiţi pentru diferite scenarii?, a adăugat acesta.

Citiţi şi: ŤBush şi Putin se vor putea întâlni de asemenea şi la Soci, independent de summitul NATOť

Antena3.ro

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close