Antena 3 CNN Externe Mohamed Morsi va fi judecat pentru incitare la crimă

Mohamed Morsi va fi judecat pentru incitare la crimă

Mohamed Morsi va fi judecat pentru incitare la crimă
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de S.T.    |    02 Sep 2013   •   08:20

Fostul preşedinte egiptean Mohamed Morsi va fi judecat împreună cu alţi 14 responsabili şi membri ai Frăţiei Musulmane pentru "incitare la crimă", a anunţat Parchetul într-un comunicat fără a preciza o dată pentru proces, scrie AFP.

Preşedintele islamist destituit va trebui să răspundă pentru moartea a cel puţin şapte manifestanţi la 5 decembrie 2012 în timpul marilor mitinguri acuzând puterea că dorea să islamizeze legislaţia celei mai populate ţări arabe după publicarea unui decret constituţional.

Al-Qaeda critică Fraţii Musulmani: Au ajuns să se bată pentru DEMOCRAŢIE, nu pentru JIHAD

Printre cei 14 coacuzaţi figurează Essam al-Arian, numărul 2 al Partidului Libertăţii şi Justiţiei şi Mohamed Beltagi, un fost parlamentar şi unul dintre ultimii lideri ai confreriei lui Morsi arestat de autorităţi joi.

După destituirea lui Morsi şi dispersarea partizanilor săi într-o baie de sânge la 14 august la Cairo, peste o mie de persoane, în mare parte pro-Morsi, au fost ucise şi mai mult de 2.000 de membri ai Frăţiei Musulmane au fost arestaţi.


Cei mai înalţi lideri ai Frăţiei Musulmane, inclusiv Ghidul Suprem Mohamed Badie, trebuie de asemenea să răspundă pentru moartea mai multor protestatari anti-Morsi, de această dată în timpul giganticelor mitinguri de la 30 iunie pe care s-a sprijinit armata pentru a-l destitui pe preşedinte.

×
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close