Antena 3 CNN Externe Momentul instalării menopauzei va fi cunoscut cu precizie

Momentul instalării menopauzei va fi cunoscut cu precizie

Momentul instalării menopauzei va fi cunoscut cu precizie
30 Apr 2008   •   21:15

Momentul instalării menopauzei, ar putea fi stabilit cu precizie de către cercetătorii din Olanda care lucrează la un test de sânge simplu în acest sens. Cercetătorii de la Centrul medical universitar din Utrecht speră că acest test de sânge le va ajuta pe femeile care se luptă să aibă şi carieră şi familie să decidă momentul în care vor deveni mame.

Testul măsoară nivelul hormonului AMH care scade direct proporţional cu fertilitatea unei femei. Mai precis, hormonul arată numărul de foliculi ovarieni, care scade odată cu vârsta. Testul este mai simplu şi mai ieftin decât un altul existent în prezent pe piaţă.

Se aşteaptă ca noul test să ofere un răspuns cu o precizie de doi până la trei ani. Femeile intră, de obicei, la menopauză începând cu vârsta de 40 de ani, însă fertilitatea începe să scadă în jurul vârstei de 35 de ani. Multe femei amână momentul în care vor deveni mame pentru că vor să-şi construiască o carieră.

Dacă vor cunoaşte momentul în care vor intra la menopauză, acestea vor lua o mai bună decizie cu privire la maternitate. Testul ar putea fi disponibil pe piaţă în patru-cinci ani, după ce se va verifica acurateţea rezultatelor pe care le oferă.

Antena3.ro

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close