Antena 3 CNN Externe ?Monstrul din Austria? pusese la cale un plan diabolic încă din 1978

?Monstrul din Austria? pusese la cale un plan diabolic încă din 1978

?Monstrul din Austria? pusese la cale un plan diabolic încă din 1978
05 Mai 2008   •   19:27

Austriacul acuzat că şi-a sechestrat şi violat fiica timp de 24 de ani plănuia încă din 1978 să construiască o celulă secretă, în subsolul clădirii în care locuia. Dezvăluirile au fost făcute luni de echipa de anchetatori care se ocupă de caz. În acelaşi timp, autorităţile austriece au anunţat că starea de sănătate a victimelor lui Josef Fritzl se ameliorează.

30 de anchetatori au examinat în amănunt ascunzătoarea ridicată de Josef Fritzl în subsolul imobilului în care locuia. În cursul anchetei, poliţia a aflat că bărbatul şi-a planificat în amănunt actele criminale. ?Putem spune cu certitudine că bărbatul a intenţionat să construiască o ascunzătoare încă din 1978?, au spus anchetatorii. Pe atunci, fiica lui, Elisabeth, avea numai 12 ani. Fata a fost sechestrată şase ani mai târziu.

Anchetatorii au mai stabilit că, până în 1993, fiica lui Josef şi unii dintre copiii pe care i-au avut împreună au trăit într-o cameră de numai 35 de metri pătraţi. Ulterior, bărbatul a adăugat o cameră de 20 de metri pătraţi. Autorităţile austriece au mai anunţat că fiica lui Fritzl şi cei trei copii încarceraţi cu mama lor se refac, treptat.

Între timp, avocatul bărbatului va încerca să-l scape pe clientul său de puşcărie susţinând că este bolnav psihic. Cel care îl va apăra în instanţă pe Fritzl spune că este sigur de faptul că Fritzl are probleme psihice. ?Trebuie să vedem în ce stare psihică se află. Cred că are probleme grave, altfel nu ar fi putut face aşa ceva. Nu cred că a fost conştient de faptele sale şi, în consecinţă, nu poate fi considerat responsabil de ceea ce a făcut?, a declarat Rudolf Mayer.

Fritzl a recunoscut că şi-a violat fiica şi că a avut cu ea şapte copii. Presa austriacă a dezvăluit că Fritzl ar fi stat şi o scurtă perioadă în închisoare, după ce a fost condamnat pentru viol, în anii '60.

Antena3.ro

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close