Antena 3 CNN Externe ?Monstrul? feminin vs. fiara ?de culoare?. Hillary şi Obama au rămas fără conslilieri

?Monstrul? feminin vs. fiara ?de culoare?. Hillary şi Obama au rămas fără conslilieri

?Monstrul? feminin vs. fiara ?de culoare?. Hillary şi Obama au rămas fără conslilieri
13 Mar 2008   •   11:53
Echipa de campanie a lui Hillary Clinton a pierdut un membru important. Consiliera care se ocupa de partea financiară a campaniei a demisionat după ce a declanşat o polemică afirmând că Barack Obama a reuşit performanţele electorale tocmai pentru că este de culoare. Şi echipa lui Barack Obama are acum un membru mai puţin. O consilieră a demisionat după ce a declarat că Hillary Clinton este ?un monstru?.

Geraldine Ferraro, consiliera lui Hillary, declarase pentru un ziar californian că Hillary Clinton este victima "sexismului" presei. Ea a adăugat că, dacă Obama ar fi fost alb sau femeie, nu ar fi ajuns unde se află acum. ?Are foarte mult noroc că este cine este", a concluzionat Ferraro.

De faţă cu presa, Geraldine Ferraro se apără, susţinînd că ?tot scandalul a pornit de la faptul că toţi au crezul că vorbesc despre calificările lui [Obama]. Nu mă refeream la asta. Mă bucuram pentru comunitatea de culoare din ţara asta pentru că a venit cu o candidatură istorică vizibilă în sondaje?.

În replică, Barack Obama a calificat aceste comentarii drept "absurde" şi "ridicole".

?Cred că faptul că sunt de culoare şi candidez la preşedinţie nu a fost un avantaj pentru mine, cel puţin nu aşa crede publicul?, a precizat candidatul pentru cursa Casei Albe.

Analiştii politici americani nu au luat cazul foarte în serios, punând afirmaţiile lui Ferraro pe seama relaţiei profesionale ce o leagă pe aceasta cu Hillary Clinton.

Antena3.ro

×
Parteneri
Reţeaua generalilor. Traseul banilor proveniţi din şpăgi
x close