Antena 3 CNN Externe Mort fiind, Prigojin nu le-a putut arăta celor vii degetul | Un consilier de la Kiev subliniază incertitudinile legate de decesul șefului Wagner | Generalul Cristian Barbu: "Trebuie să așteptăm analizele oficiale"

Mort fiind, Prigojin nu le-a putut arăta celor vii degetul | Un consilier de la Kiev subliniază incertitudinile legate de decesul șefului Wagner | Generalul Cristian Barbu: "Trebuie să așteptăm analizele oficiale"

Anton Gherașcenko, un consilier al ministrului de Interne de la Kiev, a subliniat într-o postare pe rețeaua X (Twitter) elementele inedite care au însoțit știrea despre identificarea oficială a cadavrului lui Evgheni Prigojin.

Mort fiind, Prigojin nu le-a putut arăta celor vii degetul | Un consilier de la Kiev subliniază incertitudinile legate de decesul șefului Wagner | Generalul Cristian Barbu: "Trebuie să așteptăm analizele oficiale"
Sursa foto: X(Twitter)@Gerashchenko_en
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Aug 2023   •   17:52

Șeful Wagner, declarat mort după prăbușirea unui avion în zona Țver, a fost identificat de un comandant al grupării de mercenari "în principal, pe baza unui deget care-i lipsea la o mână".

Dmitri Utkin, "mâna dreaptă" a lui Prigojin la conducerea grupării paramilitare și aflat, la rândul său, la bordul avionului prăbușit, a fost, și el, identificat la morgă.

"Presa rusă a relatat că trupul lui Prigojin a fost identificat oficial de unul dintre comandanții PMC (companiei militare private, n.r.) Wagner la morgă. Semnul principal a fost absența unui deget. Dmitri Utkin ar fi fost identificat, de asemenea, după înălțime și tatuaje", a scris Gherașcenko, însoțindu-și postarea cu fotografia a doi bărbați în zona prăbușirii avionului.

Aceștia par să ducă un cadavru într-un sac negru, pe o targă.

Până miercuri, 23 august 2023, când avionul Embraer cu 10 persoane la bord s-a prăbușit în timpul unui zbor între Moscova și Sankt Petersburg, Evgheni Prigojin "a mai murit" de două ori.

Prima dată s-a întâmplat în 2019, în Congo, într-un accident de avion, și a doua oară în Ucraina, în 2022, în timpul unei vizite la Popasnaia, în regiunea Lugansk.

Ambele informații au fost ulterior infirmate.

Citește și: Cadavrele lui Evgheni Prigojin și Dmitri Utkin au fost identificate oficial. Radu Tudor: "Putin are tot interesul! Vom mai vedea astfel de execuții!"

Varianta unei posibile înscenări  - a treia - a morții lui Evgheni Prigojin a fost evocată pe platforma Telegram și de Margarita Simonian, șefa postului RT, finanțat de statul rus.

Generalul (r) Cristian Barbu a arătat că în această situație este decisiv rezultatul analizei oficiale medico-legale.

Barbu și-a exprimat speranța că o astfel de analiză va fi efectuată "corect" de autoritățile ruse și că rezultatul va fi comunicat public. 

Generalul român a mai subliniat că tăcerea de până acum a președintelui rus Vladimir Putin în legătură cu moartea lui Evgheni Prigojin este justificată: fie spusele sale ar întări bănuielile că ar fi ordonat, el însuși, asasinarea șefului Wagner, fie ar alimenta speculațiile că totul e o înscenare.

Generalul (r) Cristian Barbu: "Trebuie să așteptăm analizele oficiale. Sper că vor fi făcute corect"

"Am văzut în presă că cel care a făcut recunoașterea (identificarea, n.r.) este un membru Wagner, deci un om care lucra cu ei.

Este, într-adevăr, un semn că ar putea să fie recunoscut după ceva ce îi lipsește, după un deget lipsă. Dar cred că, în continuare, va trebui să așteptăm acele analize oficiale făcute de statul rus. Sper că le va face corect și va exista o identificare între trupul carbonizat și ceea ce era, cândva, Prigojin în viață.

Despre (Dmitri) Utkin nu cred că sunt dubii, pentru că, într-adevăr, Utkin avea o statură și o serie întreagă de tatuaje, care, unele dintre ele, am înțeles că nu sunt carbonizate și ar fi putut fi mai ușor identificat. De altfel, Utkin nu avea sosii, nu era cel care schimba avioanele sau care putea să ne inducă în eroare cu privire la prezența lui în acel avion care s-a prăbușit (...)

Cred că (Vladimir Putin) nu are ce să spună, pentru că, indiferent cum ar spune în acest moment ceva despre Prigojin, ar putea să intre pe o altă direcție decât cea pe care și-o dorește: fie ar fi asociat cu prăbușirea avionului, fie cu situația cealaltă, în care a fost doar o înscenare, iar (Putin) ar fi la mijlocul acestui plan bine pus la punct, detaliat, care să-l facă scăpat și să-l scoată, cumva, din istorie pe Prigojin, viu fiind, în continuare", a declarat Cristian Barbu la Antena 3 CNN.

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close