Antena 3 CNN Externe Cinci morţi şi zece supravieţuitori, descoperiţi în tunelurile din Fâşia Gaza

Cinci morţi şi zece supravieţuitori, descoperiţi în tunelurile din Fâşia Gaza

Salvatorii au scos vineri dimineața cinci cadavre de sub dărâmăturile unui tunel subteran din Fâșia Gaza, bombardat de armata israeliană în timpul operaţiunii sale împotriva grupărilor armate.

Cinci morţi şi zece supravieţuitori, descoperiţi în tunelurile din Fâşia Gaza
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    21 Mai 2021   •   16:10

„În această dimineaţă am scos cinci cadavre de sub dărâmăturile de la un tunel luat ca ţintă  de atacurile israeliene", a spus un reprezentant al serviciilor de intervenţie.

Circa zece supravieţuitori au fost de asemenea găsiţi, conform echipelor de salvare.

Poliţia din Gaza a confirmat că desfăşoară căutări sub dărâmături pentru a găsi şi alţi supravieţuitori.

Focul a încetat între Israel și militanții din Fâșia Gaza în noaptea de joi spre vineri noapte, la ora 2.00, dupa 11 zile de conflict.

Încetarea focului a fost propusă de Egipt

Forţele israeliene şi militanţii din Fâşia Gaza au început să lanseze rachete în urmă cu aproape două săptămâni, după zile de tensiuni cu privire la restricţiile din Ierusalim, accesul la locurile sfinte şi evacuarea familiilor palestiniene din casele din oraş.

Un număr de 232 de palestineni, printre care combatanţi Hamas, şi 12 israelieni şi-au pierdut viaţa de la începutul actualului conflict din Fâşia Gaza şi sudul Israelului, pe 10 mai.

Cinci palestinieni au decedat joi din cauza loviturilor aeriene israeliene în Fâşia Gaza, a anunţat Ministerul Sănătăţii din această enclavă aflată sub controlul Hamas.

Premierul israelian în exerciţiu Benjamin Netanyahu a catalogat vineri drept un ”succes excepţional” ofensiva armatei israeliene împotriva unor grupări armate palestiniene, în frunte cu Hamasul, în Fâşia Gaza, după intrarea în vigoare a unui armistiţiu.

”Noi am atins obiectivele. Este un succes excepţional”, a declarat Netanyahu presei la cartierul general al armatei, la Tel Aviv

×
Subiecte în articol: Israel palestina Fasia Gaza conflict razboi
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close